Foto: Arhiv

Centralna banka BiH objavila da je račun FK Sarajevo blokiran, iz kluba tvrde da to nije istina

Centralna banka Bosne i Hercegovine (CBBiH) objavila je jutros novu listu blokiranih računa poslovnih subjekata na kojoj se našlo i ime Udruženje Fudbalski klub Sarajevo.

U izvještaju o blokiranim računima u Jedinstvenom registru računa CBBiH navedeno je kako je blokiran račun Udruženja Fudbalski klub Sarajevo u ASA banci.

Isti račun je bio i na listi blokiranih računa na dan 1. novembar 2022. godine.

Objašnjenje su iz Faktora tražili i iz FK Sarajevo, ali su u odgovoru iz Bordo tabora naveli kako je račun solventan i da je jučer izvršena posljednja transakcija.

Nakon provjere konstatovano je da je račun FK Sarajevo u ASA banci solventan. Regularno su se vršile transakcije tokom proteklog mjeseca, a posljednja je bila 30. novembra.

Radi se o računu koji je vezan za službenu biznis karticu sa kojeg se plaćaju marketinške usluge za Google adds, Facebook i slične stvari koje zahtijevaju online plaćanje”, odgovorili su danas iz FK Sarajevo.

Treba naglasiti kako je na listi blokiranih računa u Jedinstvenom registru računa u BiH na dan 1. decembar 2022. godine i jedan na ime Fudbalskog kluba Željezničar.