Foto/ Na Ilidži otvorena Zimska čarolija, Ilidžanci sedam dana ranije “izašli” na led u odnosu na lani

Presijecanjem vrpce načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur sinoć je simbolično otvorio Zimsku čaroliju u Velikoj aleji.

Drugu godinu zaredom Ilidžanci, kao i svi posjetioci i turisti, moći će uživati u klizanju na ledenoj plohi.

Uz veliki angažman Općine Ilidža i Javnog preduzeća Ilidža, klizalište neće biti jedini sadržaj za sve posjetioce Velikog parka.

Prošla zima bila je svojevrsni test za sve nas na Ilidži, a povratne informacije koje smo dobili od naših građana obavezale su nas da se potrudimo da ove zime budemo još bolji.

Zbog toga smo ove zime odlučili postaviti i ledeni tobogan koji će, nadam se, biti dodatna atrakcija za sve posjetioce“, rekao je Nermin Muzur, načelnik Općine Ilidža, uz iskrene želje da sezona na ledu prođe bez povreda i neželjenih situacija.

Za razliku od prošle, Ilidžanci su ove godine sedam dana ranije “izašli” na led.

Još ljetos smo obavili prve pripreme za našu Zimsku čaroliju, što je izgleda bio ispravan potez, a koji nam je omogućio da ovogodišnju Zimsku čaroliju otvorimo nešto ranije“, kazao je Muzur.

Načelnik Ilidže je naglasio da će osim klizališta i ledenog tobogana najmlađi posjetioci moći uživati i u druženju s maskotama, koje su i sinoć uveličale svečano otvorenje.

Kako je najavljeno, bit će tu još drugih programa i sadržaja koji su pripremljeni.

Baš kao i prošle zime cijene na klizalištu bit će simbolične. Sat klizanja koštat će 2 KM za sve koji nemaju vlastite klizaljke, dok će sat klizanja za one koji dođu sa svojim klizaljkama koštati 1 KM, koliko košta i spust niz ledeni tobogan.

Na kraju svog kratkog obraćanja, načelnik Općine Ilidža kazao je kako već po završetku sezone na ledu u Velikom parku kreću radovi, a Ilidža će u narednom periodu dobiti jedan od najljepših parkova u Bosni i Hercegovini.