Foto/ Policija u Sarajevu uhapsila dvije osobe zbog teških krađa, za jednom raspisana potraga

Policijski službenici Odjeljenja za imovinske delikte Uprave policije MUP-a KS jučer su uhapsili dvije osobe zbog teških krađa izvršenih ranije.

Naime, u 17:30 sati policijski službenici su zbog postojanja osnova sumnje da su u prethodnom periodu počinili krivično djelo iz člana 287. KZ F BiH (teška krađa), na štetu B.P. “Nestro-petrol” i “Sport vision“, uhapsili lica: E. K. rođen 1984. godine i A. V. rođen 1991. godine, obojica iz Sarajeva.

Radeći na rasvjetljavanju navedenih krivičnih djela policijski službenici su došli do operativnih saznanja da se u vezu sa njihovim izvršenjem mogu dovesti lica E. K., A. V. i H. Z. svi iz Sarajeva.

Nastavljajući rad policijski službenici su na osnovu Naredbe za pretres Općinskog suda u Sarajevu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo izvršili pretres objekata i vozila koje koriste osumnjičena lica, te tom prilikom pronašli i oduzeli jedan pištolj marke “CZ”, cal. 7,65 mm sa pripadajućim okvirom i sedam komada metaka istog kalibra.

Pronađena je i veća količina ciagreta različitih marki, veća količina električnih cigareta, drugi predmeti i alat koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem pomenutih krivičnih djela.

Lica lišena slobode E. K. i A. V. predata su u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, dok je za H. Z. raspisana operativna potraga.

Policijski službenici pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo nastavljaju rad na dokumentovanju kriminogenih aktivnosti navedenih lica.