Hrvatski mediji “opleli” po direktorici Sarajeva: “Sa Mamićima je povezuje mržnja navijača”

Bjegunci od hrvatskog pravosuđa, braća Zdravko i Zoran Mamić, finale Svjetskog nogometnog prvenstva između Argentine i Francuske gledali su u bosanskohercegovačkom egzilu u vrlo zanimljivom društvu.

Riječ je o direktorici FK Sarajevo Ajli Alimanović, slavnoj po nastupnoj izjavi, kad je ovoga proljeća preuzimala funkciju, kako uopće ne prati nogomet piše Slobodna Dalmacija.

Direktorica FK Sarajevo, međutim, jako brzo uči, jer bez obzira na neupućenost u branšu u intervjuima uvjereno tvrdi kako će FK Sarajevo pod njezinim vodstvom ubrzo postati ‘najbolji klub na Balkanu‘.

Na svom instagram profilu pohvalila se tako i edukativnim korakom u tom smjeru: finalem Svjetskog prvenstva s ‘dobrom ekipom‘, tj. slavnom braćom Mamić, navodi Slobodna Dalmacija u svom tekstu.

Svijetu je poručila kako joj je nekadašnji izvršni dopredsjednik Dinama Zdravko, dok su gledali tv-prijenos iz Katara, rekao da je njezina najava o ‘Sarajevu‘ kao najboljem klubu na Balkanu realna, „ali na zapadnom Balkanu“.

Ajla Alimanović s braćom Mamić, u Hrvatskoj pravomoćno osuđenima na šest i pol odnosno četiri godine i osam mjeseci zatvora zbog dokazanih financijskih malverzacija, ima mnoge zajedničke crte. Nije riječ o ljepoti, nego primarno o golemoj antipatiji klupskih navijača i stalnim sukobima s njima.

Premda FK Sarajevo, otkako su ga preuzeli američko-malezijski investitori, ima najveći proračun u BiH, kronično su zabetonirani na 5. mjestu Premijer lige BiH i broje već sedam uzastopnih poraza.

Navijači ‘Sarajeva‘, slavnog imena ‘Horde Zla‘, jako su nezadovoljni takvim rezultatima i svaku izjavu direktorice kako će uskoro biti najbolji na Balkanu smatraju bezočnom provokacijom i vrijeđanjem svoje inteligencije.

Sudeći po nekim ranijim izjavama ljepuškaste direktorice, možda ona od braće Mamić želi naučiti nešto što baš i ne tendira boljim klupskim, nego više boljim osobnim rezultatima.

Riječ je o rekordima u ostvarenim klupskim ‘transferima‘, odnosno što unosnijoj prodaji igrača. Kao što se zna, transferi GNK Dinama svojedobno su u mandatu Mamićevih vođeni kao obiteljski biznis za utaju poreza i pranje novca, kojim je državni proračun RH oštećen za barem 78 miliona kuna piše SD.

Sarajevo je klub koji ima najviše transfera u BiH. Imali smo transfere u Ligu peticu, MLS…Kroz investitore nam se otvaraju mnoga vrata, a kroz transfere dobivamo dodatne novce kako bi bili stabilniji“, rekla je Ajla Alimanović na nedavnoj press konferenciji.

Ovaj poslovni model hrvatskim navijačima zvuči jako poznato.

No, barem raskorak između otužne klupske stvarnosti i visokih sportskih ambicija previše ne muči aktualnu direktoricu nekadašnjeg dvostrukog prvaka Jugoslavije. Premda joj je klub danas na polovici BiH tablice, svoju poslovnu titulu na LinkedInu ponosno definira kao ‘operativna direktorica najdominantnijeg bosanskog nogometnog kluba‘ (CEO of the most dominant Bosnian football club).

Ajla Alimanović je, inače, rođena u Sarajevu nepoznate godine i završila je studij menadžmenta, te se hvali s više od 15 godina iskustva na pozicijama CEO-a i transformacijskog direktora u različitim kompanijama. Radila je navodno za Procter&Gamble, Croatia osiguranje i British American Tobacco navodi se u tekstu Slobodne Dalmacije.