Kane tragičar Engleske, Trikolori idu na megdan Marokancima u polufinalu Mundijala!

Francuska je u sjajnoj utakmici četvrtfinala Svjetskog prvenstva u Kataru uspjela da savlada Englesku sa 2:1 i prođe u narednu fazu takmičenja!

Engleska će definitivno dugo žaliti za ovom utakmicom, pošto je imala mnogo prilika da povede pri rezultatu 1:1, ali njene promašaje je kaznio izvrsni Olivier Giroud.

Potom je Harry Kane imao šansu da iz penala poravna i vjerovatno odvede meč u produžetak, ali je promašio!

Francuska će u polufinalu igrati protiv Maroka, dok drugi polufinalni par čine Argentina i Hrvatska.

Prvu priliku na utakmici vidjeli smo u 11. minuti kada je Giroud šutirao glavom, ali je Pickford bio siguran.

Samo šest minuta poslije Franccuska je povela. Tchouameni je dobio loptu na 25 metara od gola, sjajno šutirao i pogodio donji desni ugao gola Engleza za 1:0!

Englezi su se žalili da je golu prethodio faul nad Bukayom Sakom u napadu, ali suci nisu željeli provjeravati tu situaciju u VAR sobi.

Već u 22. minuti je Harry Kane mogao poravnati, ali njegov saigrač iz Tottenhama Hugo Lloris mu brani udarac u situaciji jedan na jedan.

Ubrzo nakon toga Kane pada u kaznenom prostoru, ali sudije nisu odlučile da pokažu na bijelu tačku, što će sigurno biti nešto o čemu će se pričati narednih sati ili dana. Ipak, čini se da je prekršaj zaista bio van šesnaesterca…

Kane je prijetio i u 29. minuti sjajnim udarcem s distance, ali opet Lloris sjajno brani. Deset minuta poslije je Mbappe nakon prekida šutirao s ivice kaznenog prostora, ali preko gola.

Mnogo bolje je Engleska ušla u drugo poluvrijeme i u 47. minuti je Lloris još jednom spasio Francuze, pošto je odbranio šut Bellinghama, a u 52. minuti je dosuđen penal za Gordi Albion.

Tchouameni je srušio Saku, a siguran realizator najstrožije kazne bio je Kane za 1:1.

Nastavljena je dominacija Engleske i nakon toga, a zaista je drugi gol visio u zraku. No, Lloris je zaustavio Saku, potom i Kanea, a u 70. minuti Maguire nakon prekida pogađa stativu!

U 72. minuti je veliku šansu imao i Saka, ali nije je iskoristio.

Kazna za promašaje Engleze stiže u 78. minuti. Centrirao je Griezmann s lijeve strane, a sjajan je u skoku bio Giroud i pogodio za 2:1!

Imao je Giroud i prije toga šansu, ali je njegov šut nogom s pet metara odbranio Pickford.

No, uspjela Engleska doći do velike šanse da se vrati i nakon toga! Hernandez je nevjerovatno neoprezno startovao na Mounta, a sudija nakon intervencije iz VAR sobe dosuđuje novi penal!

Kane je raspalio po lopti s bijele tačke, ali poslao ju je visoko preko prečke!

Finiš je donio novi pritisak Engleske, ali Lloris je bio siguran na golu i pokupio veliki broj centaršuteva, te je uz Girouda sigurno glavni junak Trikolora večeras.