Misteriozna smrt Envera Pajazetovića potresa Veliku Kladušu, još jedan težak slučaj nemara zdravstvenih radnika

Vijest o smrti 35-godišnjeg Envera Pajazetovića šokirala je građane Velike Kladuše.

Na društvenim mrežama pokrenule su se razne spekulacije o tome kada, kako i zašto je preminuo Pajazetović, a mnogi krive doktorice u Domu zdravlja Velika Kladuša.

Povodom svega oglasila se sestra Envera Pajazetovića koja je putem društvenih mreža najavila krivičnu prijavu protiv doktorice Amre Zulić.

Njenu objavu prenosimo u cjelosti:

Nakon brojnih komentara i pitanja koja su uslijedila nakon gubitka mog brata,nemam snage da svima odgovaram na poruke. Molim vas da se ne šire nikakve dezinformacije vezane za njegovu smrt.

Danas, po zahtjevu porodice, urađena je detaljna obdukcija, pri čemu se odredio tačan uzrok smrti. Nije pronađena nijedna nedozvoljena supstanca narkotika, alkohola ili bilo čega sličnog.

Po nalazu patologa došlo je do puknuća dvanaestopalačnog crijeva, a zatim do hemoragično-toksičnog šoka od kojeg je uslijedila smrt.

Naime, doktorica Amra Zulić, protiv koje će biti podignuta krivična prijava, bez ikakvog pregleda uputila je pacijenta kući sa dijagnozom obične prehlade i kao terapiju dala Rhinostop.

Trebalo je hitno intervenisati kako bi se obavio kirurški zahvat i spasio jedan život. Da ne spominjem da nije dobio uopće uputnicu za bolnicu.

Prestrašeni bolovi su trajali od 01 -06:20 sati kada je nastupila smrt.

Sutra ćemo podnijeti zahtjev za njenu suspenziju, i nadamo se da će bar ovaj put zakon učiniti sve da dotična doktorica odgovara za smrt moga brata i da se nikada više nikome tako nešto ne dogodi“, zaključila je sestra preminulog.

Prema nezvaničnim informacijama, noć kada je preminuo Enver Pajazetović dva puta je pozivana Hitna pomoć, ali navodno njihova reakcija je izostala.

Prema tvrdnjama drugih medija, prvi put kad su pozvani, nisu ni došli na lice mjesta.

Prvo je došla policijska patrola Policijske stanice Velika Kladuša koja je, uvidjevši da Hitna pomoć još uvijek nije stigla, navodno naknadno pozvala Dom zdravlja Velika Kladuša i tražila da pošalju hitnu, na šta su iz Doma zdravlja odgovorili da su uputili vozilo.

Da stvar bude gora, nakon određenog vremena na adresu je stiglo vozilo Hitne pomoći, ali bez medicinskog osoblja. Naime, na adresu je stigao samo vozač, prenosi dijasporainfo.