Nakon što mu je Dalić posvetio medalju, oglasio se legendarni Ćiro: “Ostavio me još malo na životu”

Zlatko Dalić, selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske, koja je danas osvojila treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Kataru, bronzanu medalju posvetio je legendarnom “Treneru svih trenera” Miroslavu Ćiri Blaževiću.

Hrvatska je danas u meču za treće mjesto slavila protiv Maroka rezultatom 2:1 i osvojila bronzanu medalju, koja je inače druga bronza reprezentativaca Hrvatske na svjetskom prvenstvu.

Nakon meča u kojem je Hrvatska slavila 2:1, uslijedila je ceremonija na kojoj su reprezentativcima Hrvatske uručene medalje, a kratko se novinarima obratio i hrvatski selektor Dalić.

Ovo je medalja za cijeli naš hrvatski narod, za sve one koji nas prate i koji navijaju za nas u regiji, u svijetu. Čestitke mojim igračima“, rekao je Dalić.

Kazao je kako, ipak, ovu pobjedu želi posvetiti jednom čovjeku. Kako je istakao, posvećuje je “čovjeku koji je sve ovo začeo, a to je Ćiro Blažević.“

Šefe ovo je za vas, ovo je vaša medalja. Ja mogu osvojiti pet medalja, ali vi ste uvijek trener svih trenera“, zaključio je Dalić.

Novinari Jutarnjeg lista, nakon govora Dalića, pozvali su Ćiru, koji im je kazao kako je vrlo emotivno proživio novu medalju, a posebno i riječi selektora.

Jesam, sine moj, čuo sam njegove riječi, ganule su me jako. Mene je Dalić ostavio na životu još malo. Vidio sam što mi je Dalić poručio. Zahvalan sam mu na svemu, zahvalan sam mu na tome što je ponovno obradovao hrvatski narod.

On je vodio ovu momčad hrabro kao što je Napoleon vodio svoju vojsku i tako opet potvrdio jednu istinu; Hrvatska je nogometna velesila, najveća na svijetu!”, poručio je Ćiro, glasno i emotivno.

Kao i kod njegove legendarne francuske generacije, “vatreni” se u domovinu ponovno vraćaju s bronzom.

Obradovali su cijelu naciju, sve su nas razdragali. Dalić i njegovi igrači napravili su sve nas sretnima do neba. Navijači su bili čudesni kao i sami igrači na terenu. Hrvatska danas može biti samo neizmjerno ponosna! Hvala ti, sine moj”, zaključio je Ćiro razgovor.

Reprezentacija Hrvatske je upravo predvođena Miroslavom Ćirom Blaževićem, rođenim Travničaninom, osvojila prvu bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine.