Nermin Nikšić o navodima da je izdajnik: “Spreman sam biti sve to samo da mladi raspakuju kofere i ostanu”

Lider SDP-a Nermin Nikšić oglasio se nakon jučerašnjeg sastanka predstavnika “osmorke” sa delegacijom SNSD-a.

Osvrnuo se na prozivke da su članove ove koalicije izdajnici države i naroda.

Kažu mi moraš nešto napisati u vezi sastanka. Imaju snimljene izjave, branim se. Kažu prozivaju vas da ste izdajnici, da ste popustili, pitaju na šta ste pristali, šta ste dali Dodiku za komad vlasti?

Kako odgovoriti onima koji ne žele ni da čuju ni da vide, treba li se njima pravdati? Za njih smo izdajnici i tu nema pomoći. Oni imaju svoje istine. Do njih argumenti ne dopiru. A opet nisu svi botovi, ima i onih koji zaslužuju da čuju istinu“, napisao je Nikšić.

Naveo je nekoliko stvari na kojima će se raditi i dodao da ako je “to izdaja – onda smo izdajnici”.

Ako smo izdajnici zato što će Vijeće ministara biti formirano na osnovu smjernica i principa za njegovo formiranje, neka smo. Ako je izdaja usvajanje budžeta sa novcem za plate vojnika, policije, granične policije, onda priznajem, jesmo, izdali smo.

Ako je izdaja rad na evropskim integracijama, vladavini zakona, ekonomiji, zaštiti domaće proizvodnje, izdali smo, prozivajte. Ako je izdaja dogovor da operativno radimo na svakom investicionom projektu u skladu sa ustavnim i zakonskim nadležnostima svakog nivoa vlasti, šta da kažem, nema opravdanja, izdajnici smo.

Ako je izdaja ostaviti svađe, sukobe, podjele iza sebe i dogovarati saradnju, uz mogućnost zajedničkih investicija entitetskih vlada, pa i formiranja zajedničke firme za investiranje u energetski sektor, ne mogu si pomoći, izdajnik sam“, naveo je Nikšić.

Kazao je da je spreman biti sve to za šta ga se proziva ukoliko će mladi raspakovati kofere umjesto pakovati i odlaziti.

Da, spreman sam za botove biti izdajnik najveći, otrpit ću sve i učiniti sve što mogu da vratimo nadu našim ljudima, da se raspakuju kako bi ostali u svojoj zemlji, umjesto da se pakuju i odlaze.

Nema alternative razgovoru i dogovaranju. Danima ćemo razgovarati da neko pitanje riješimo.

Građani Bosne i Hercegovine zaslužuju vlast koja će se boriti i raditi kako bi svima bilo bolje. Svi smo mi Bosna i Hercegovina, sa entitetima, distriktom, kantonima, gradovima i opštinama, a najprije tri naroda, a jedna duša“, zaključio je Nikšić.