Preminuo bivši mladi reprezentativan Bojan Jamina, prije mjesec dana pucao sebi u glavu

Bojan Jamina (43), bivši fudbaler Slavije iz Istočnog Sarajeva i nekadašnji mladi reprezentativac preminuo je danas u JZU Bolnica “Srbija” Istočno Sarajevo.

On je danas, prema nezvaničnim informacijama, iznenadno pao u komu.

Podsjetimo, on je u novembru pokušao oduzeti sebi život pucnjem u sljepoočnicu.

Sve se dogodilo u njegovom stanu u Istočnom Sarajevu, potvrđeno je medijima.

Jamina je preživio i prevezen je na KCUS. Navodno, pucao je u sljepoočnicu iz oružja malog kalibra. Male su šanse da preživi“, rekao je ranije izvor medija.

Još uvijek nije poznat motiv zbog čega se Jamina odlučio na ovaj korak.

Ranije je iz Kliničkog centra Univeriteta u Sarajevu bilo riječi da se Jamina probudio, ali i da mozak nije oštećen, iako je pucao sebi u sljepočnicu, nego je samo natekao.

Ko je bio Bojan Jamina?

Bojan Jamina je bio veznjak, a upisao je jedan nastup za U21 reprezentaciju BiH.

On je bio član mlade reprezentacije BiH u generaciji sa Safetom Nadarevićem, Sašom Papcem, Alenom Škorom, Džemalom Berberovićem, Albinom Pelakom.

On je igrao za omladinske kategorije Željezničara, pa je bio član beogradske Zvezdare (1998), Slavije iz Sarajeva.

On je iz zeničkog Čelika otišao u OFK Beograd. Na ljeto 2001. prelazi u ljubljansku Olimpiju, a oni ga odmah proslijeđuju u Triglav na posudbu.

Nakon epizode u Sloveniji igrao je u našoj ligi za Kozaru, Slaviju, nakon čega se ponovo vraća u Čelik, gdje je igrao od 2004. do 2006. godine.

Na ljeto 2006. godine dolazi i do drugog mandata u Slaviji iz Istočnog Sarajeva, gdje je igrao sve do završetka karijere 2011. godine.

On je u svojoj karijeri upisao i četiri nastupa na evropskoj sceni, tačnije u Intertoto kupu, gdje je postigao gol u meču Slavije i Sant Julije.