Servisne informacije povodom Javnog dočeka Nove 2023. godine ispred Vječne vatre

Grad Sarajevo finalizira posljednje pripreme za Javni doček Nove 2023. godine.

Sarajlije i goste glavnog grada će u najluđoj noći zabavljati “Dubioza kolektiv“ nastupom u 23:00 sata na stage-u ispred Vječne vatre.

Pravi muzičko-scenski spektakl otvorit će u 20:30 sati DJ, koji će zagrijati atmosferu pred nastup našeg kultnog benda.

Za gradonačelnicu Benjaminu Karić novogodišnja noć će biti svečarsko-radna. Obići će vatrogasce, policiju, Hitnu pomoć, apoteke, porodilište.

Kratko će se zadržati i na centralnom dočeku kod Vječne vatre, gdje će tačno u ponoć svim posjetiocima čestitati Novu godinu uz spektakularni vatromet.

U periodu od 20:00 sati 28. decembra 2022. do 12:00 sati 2. januara 2023.godine doći će do ozmjene saobraćaja u ulicama Maršala Tita, Mula Mustafe Bašeskije, Kaptol, Ćemaluša, Kulovića, Dalmatinska, Mehmeda Spahe, Pruščakova, Alije Isakovića, Šenoina, Trampina i Radićeva.

Na dan 31. decembar Titova ulica će se postepeno zatvarati za pješake od 17:30 sati.

Posjetioci Javnog dočeka Nove godine moći će pristupiti na koncert ispred Vječne vatre iz prilaznih ulica na kojima će biti postavljeni kontrolni punktovi: Pruščakova, Šenoina, Dalmatinska, Kulovića, te sa spoja Radićeve i Titove.

Svi ostali ulazi će biti blokirani, uključujući i ulaz iz Ferhadije. Posjetioci će proći sigurnosnu kontrolu na ulazima koji se otvaraju u 19:30 sati.

Ulaz za VIP i PRESS je iz ulice Ferhadija i bit će vidno obilježen. Na ulazu će se vršiti kontrola od strane zaštitarske agencije.

Prilikom ulaza obavezno je istaknuti akreditaciju, izrađenu za ovaj događaj.

Molimo građane na razumijevanje i strpljenje jer svima nam je u interesu da sve protekne u sigurnom okruženju i da još jednom potvrdimo da je bh. prijestolnica mjesto dobre zabave i druženja.

Napominjemo da u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju KS, u koncertni prostor posjetioci neće moći unositi predmete pogodne za nanošenje tjelesnih povreda, oružje, alkoholna pića, napitke u metalnoj ili staklenoj ambalaži, te pirotehnička sredstva.

Tu noć će dežurati ekipe hitne pomoći na lokacijama: Kaptol, Dalmatinska, Alije Isakovića, Šenoina i Radićeva.

Taxi štand u Radićevoj bit će izmješten na najbliži štand koji nije obuhvaćen izmjenom režima saobraćaja.

Pozivamo sugrađane da što manje koriste privatna vozila, da bi se izbjegla nepotrebna gužva u saobraćaju, a i zbog činjenice da će parking prostori na lokaciji javnog dočeka, biti zatvoreni.

Doček Nove godine na otvorenom tradicionalno organizira Grad Sarajevo uz finansijsku podršku Vlade Kantona Sarajevo i četiri gradske općine – Stari Grad, Centar, Novi Grad i Novo Sarajevo, te Ministarstva kulture i sporta FBiH i Turističke zajednice KS.