Video/ Navijačica Švicarske pokazivala “dvoglavog orla” pa istjerana s tribina

Reprezentacija Srbije nije uspjela da se plasira u osminu finala na Svjetskom prvenstvu u Kataru, pošto je u odlučujućoj utakmici izgubila od Švicarske sa 3:2.

Ovaj meč obilježili su navijači Švicarske koji su tokom cijelog susreta pokazivali “dvoglavog orla”, a jedna navijačica je zbog toga i udaljena s meča.

Na snimku koji je osvanuo na društvenim mrežama vidi se redar koji izbacuje navijačicu dok ona uporno maše rukama i pokazuje simbole “velike Albanije”.

Podsjetimo i da su nemile scene nekoliko puta viđene i na terenu.

Strasti su tinjali sve vrijeme trajanja utakmice, a sve je eskaliralo u sudijskoj nadoknadi kada su nogometaši Srbije nasrnuli na Xhaku.

Milorad Dodik i Vlado Đajić uzaludno čekali pobjedu Srbije

U banjalučkom Boriku i sinoć je bilo upriličeno praćenje utakmice reprezentacije Srbije na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Posjetioci, među njima i čelnici SNSD-a predvođeni Miloradom Dodikom, nisu ni ovaj put imali razloga za slavlje.

S velikim ushićenjem i pažnjom pratit ćemo vašu igru, a vi budite neustrašivi, nepokolebljivi, sinonimi pobjede i tako do kraja!

Iznjedrila je Srbija jake i hrabre sinove, što ćete, uvjeren sam, pokazati i večeras”, poručio je prije utakmice Milorad Dodik.

Srbija je poražena od Švicarske (2:3), te je tako neslavno završila nastup u Kataru, sa samo jednim osvojenim bodom u duelu protiv Kameruna.

Veličanstvena atmosfera u ‘Boriku’. Naprijed, ‘orlovi’“, napisao je Milorad Dodik na svom zvaničnom Twitter nalogu uz video snimak na kojem pjeva himnu susjedne države u društvu stranačkog kolege i direktora banjalučkog Kliničkog centra Vlade Đajića.