Vitalij Kličko pisao Karić: “Kada imamo takve prijatelje oko sebe, postajemo jači”

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko je uoči nove godine uputio pismo gradonačelnici Sarajeva Benjamini Karić kako bi izrazio zahvalnost za podršku njegovoj zemlji učešćem na Kijevskom investicionom forumu.

Pismo prenosimo u cjelosti:

“Dozvolite mi da izrazim svoje najveće poštovanje i zahvalnost za podršku i pomoć u ovom teškom trenutku za Ukrajinu, tokom nepravednog rata koji je Ruska federacija započela varvarskim i terorističkim metodama.

Kada imamo takve prijatelje oko sebe, postajemo jači. A naša snaga je demokratska sloboda. Ti teroristi uništavaju našu infrastrukturu: ne možemo zvati ljude koji su nam bliski, ugrijati se zimi, niti oprati ruke zbog nedostatka vode. Nije zastrašujuće. Najveći gubici su ljudski životi.

U ovom najtežem periodu, usred mraka, vidimo svjetlo – naše zajedničke vrijednosti i ciljeve. I zahvaljujući vašoj pomoći ovo svjetlo postaje sjajnije.

Koristeći ovu priliku, želim da vam se još jednom zahvalim što nam vi, kao istiniti prijatelji, pomažete da obnovimo naš dom.

Vaše učešće na ‘Kijevskom investicionom forumu 2022’ važan je gest pomoći da se obnovi jedan dio Evrope. I Dan pobjede će biti naša zajednička proslava.

Uoči Nove 2023. godine, u ime Kijevske zajednice, želim vam sreću, uspjeh, otkrivanje novih mogućnosti i pravo čudo”, napisao je Kličko.

Benjamina Karić je prisusvovala navedenom forumu u Briselu krajem novembra, kada su ona i Kličko potpisali Sporazum o uspostavljanju prijateljskih odnosa.