Besplatno klizanje i škola klizanja na Vilsonovom šetalištu

U sklopu “Zime na Vilsu” i ove godine djeluje projekat “Dječija čarolija” – veliko i lijepo klizalište sa popratnim sadržajima, na kojem je zahvaljujući Općini Novo Sarajevo klizanje tokom januara, februara i sve do 6. marta besplatno za sve građane i posjetitelje Sarajeva.

Argeta Junior klizalište zauzima površinu od preko 450 kvadratnih metara i otvoreno je svakog dana od 10:00 do 21:00.

Termini traju 75 minuta, sa 15 minuta pauze, koja se koristi za pripremu i održavanje ledene plohe.

Prostor klizališta obogaćen je svjetlosnim dekoracijama, pa klizalište predstavlja istinsku čaroliju za mališane, ali i one malo odraslije, uz bajkovito Vilsonovo šetalište.

Tokom februara, po završetku zimskog raspusta, na ovom klizalištu će biti organizovano i redovno klizanje za učenike 12 osnovnih škola sa područja Novog Sarajeva.

Sve do 6. marta na klizalištu na Vilsonovom šetalištu će uz podršku Općine Novo Sarajevo djelovati i besplatna škola klizanja za djecu, u kojoj će svi oni koji ne znaju klizati moći napraviti svoje prve korake na ledu.

Instruktori će sa najmlađima raditi svakog dana, a sve informacije u vezi besplatne škole klizanja mogu se dobiti na LINKU.

Iako je početak besplatnog klizanja na Vilsonovom šetalištu u sklopu projekta „Dječija čarolija“ trebao biti najavljen vatrometom, Općina Novo Sarajevo je odlučila da se pridruži odgovornim lokalnim zajednicama, koje su otkazale vatromete, jer imaju negativne posljedice na zagađenje okoliša, uznemiravaju ljude i izazivaju panični strah i stres kućnim ljubimcima i ostalim životinjama.