Danas pretežno oblačno vrijeme, susnježica i snijeg i narednih dana

Jutros je u Bosni i sjeveru Hercegovine oblačno.

Slaba kiša je registrovana na području Krajine i dijelu sjevera Bosne, a u višim područjima slab snijeg, dok je u većem dijelu Hercegovine mala do umjerena naoblaka.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati iznosile su: Bjelašnica -6; Livno -3; Bugojno i Drvar -2; Ivan Sedlo -1; Široki Brijeg i Stolac 0; Sanski Most i Sarajevo 1; Tuzla i Zenica 2; Bihać i Gradačac 3; Mostar 7; Neum 8 °C.

Danas će u Bosni preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Prije podne slaba kiša na području Krajine i dijelu sjevera Bosne. U jutarnjim satima u višim područjima slab snijeg, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

U većem dijelu Hercegovine pretežno sunčano. Više oblačnosti na sjeveru Hercegovine.

Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 6 °C, na jugu zemlje do 12 °C.

U Sarajevu oblačno. Najviša dnevna temperatura zraka oko 3 °C.

Susnježica i snijeg i u narednim danima

U petak, sutra, od jutarnjih sati povećanje oblačnosti sa zapada će usloviti pretežno oblačno vrijeme. Prije podne po kotlinama u Bosni magla i niska naoblaka. Tokom noći na subotu u nizinama se očekuje kiša, a u višim područjima snijeg.

Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2 °C, na jugu zemlje do 5 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9 °C, na jugu zemlje do 11 °C.

U subotu prolazne padavine većinom u jutarnjim satima. U centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima slabije padavine prije podne. U nizinama se očekuje kiša ili susnježica, a u višim područjima snijeg. U drugoj polovini dana postepeno smanjenje oblačnost.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 4 °C, na jugu do 7 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8 °C, na jugu do 12 °C.

U nedjelju prije podne po kotlinama u Bosni magla i niska naoblaka. U drugom dijelu dana se očekuje jače naoblačenje.

Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 2 °C, na jugu zemlje do 5 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9 °C, na jugu zemlje do 11 °C.

U ponedjeljak pretežno oblačno sa kišom u nizinama i snijegom u višim područjima. Vjetar umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4 °C, na jugu zemlje do 8 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8 °C, na jugu zemlje do 12 °C.