Elmedin Konaković: “Nećemo stavljati svoje glave u njihove bitke od kojih BiH nema ništa”

Predsjednik Naroda i Pravde Elmedin Konaković obratio se medijima nakon sjednice Komisije za pripremu izbora Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.

Naveo je kako je politički realista, te da čeka da stvari postanu jasnije.

Poručio je da se ne ljute ostali koji misle da će oni da stavljaju vlastite glave u njihove bitke.

Vidim i čujem da tamo ima problema unutar samog ministarstva u smislu njegovog funkcionisanja, međuljudskih odnosa, podjele zadataka i to će biti jedan od prvih zadataka kojim ću se baviti u narednom periodu“, izjavio je Konaković.

On je naveo kako je u svemu ovome najbitnije da ljudi obavljaju svoj posao onako kako treba, neovisno o tome kojoj stranci pripadaju, za koji tim navijaju.

Mislim da ćemo to ministarstvo kapacitirati u punom obimu jer je jedno od najvažnijih što se tiče kompletnog Vijeća ministara BiH“, naglasio je Konaković.

Kako je rekao, ima nekoliko važnih tema koje se tiču ovog ministarstva.

Prva je smirivanje tenzija u regionu, generalno u zemljama zapadnog Balkana.

To će nam otvoriti brojne moguće ekonomske šanse“, naglašava on.

Konaković je izjavio kako su jako važni prioriteti euroatlanskih integracija, naravno definisanih strategijom vanjskih politika usvojenih 2018.

Govorio sam o BiH kao zemlji spajanja, kao zemlji u kojoj su naše šanse pretvoren u krize, to što smo imali priliku spajati istok i zapad, a mi smo izgubili i ono prijatelja koje smo imali 90 tih i 00′.

Nek se ne ljute ostali koji misle da ćemo mi da stavljamo naše glave u njihove bitke od kojih BiH nema ništa“, poručio je Elmedin Konaković.