Foto/ Desetine djece sankalo se i igralo u snijegu na Mojmilu

Snijeg je od jučer prvi put ove sezone ozbiljno prekrio Sarajevo. 

Brojni građani ove zime željno su iščekivali bijeli pokrivač, a zasigurno su najviše oni naši najmlađi sugrađani.

Rijetko kome snijeg može izazvati osmijehe i radost kao djeci.

Jedina šteta je što su naši mališani igru u snijegu tek dobili pred kraj zimskog raspusta.

Ipak, lijepo je uvijek vidjeti igru i čuti graju djece, a posebni prizori danas su bili na Mojmilu gdje se desetine djece sankalo i grudvalo.

Naš fotoreporter obišao je Vilsonovo šetalište, užu jezgru grada i Trebević.

Zabilježili smo čarobne trenutke Sarajeva “okupanog” snijegom, a neke fotografije našeg glavnog grada kao da su s razglednice.

Također, snimili smo i vožnju sarajevskom žičarom i to dok snijeg pada snažnim intenzitetom.

Prizori sarajeva prekrivenog prvim snijegom izgledaju zaista nevjerovatno.

Ispod možete pogledati fotografije koje je napravio naš reporter.

I u narednim danima oblačno sa snijegom

Meteorolozi su i za danas najavili oblačno vrijeme većinom sa snijegom ili susnježicom, dok za jug zemlje najavljuju kišu.

Više padavina u poslijepodnevnim i večernjim satima. Vjetar slab, u Bosni sjevernog smjera, a u Hercegovini istočnog i jugoistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 0 °C, na jugu do 6 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 3 °C, na jugu od 5 do 9 °C.

U ponedjeljak, sutra, oblačno vrijeme sa susnježicom i snijegom. U nizinama će padati i kiša. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 1 °C, na jugu zemlje od 3 do 6 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 5 °C, na jugu zemlje do 10 °C.

U utorak u Bosni oblačno vrijeme sa susnježicom ili snijegom. U nizinama će padati i kiša. U većem dijelu Hercegovine smanjenje oblačnosti. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3 °C, na jugu zemlje do 6 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 5 °C, na jugu zemlje do 10 °C.

U srijedu u Bosni oblačno vrijeme sa slabim snijegom ili susnježicom. U Hercegovini djelomično vedro. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Temperatura zraka većinom između 1 i 4 °C, na jugu zemlje od 7 do 10 °C, prognoza je Federalnog hidrometeorološkog zavoda.