Foto/ Kao sa razglednice čarobno Sarajevo i Trebević prekriveni snijegom

Snijeg je jutros prvi put ove sezone ozbiljno prekrio Sarajevo. 

Naš fotoreporter obijašao je Vilsonovo šetalište, užu jezgru grada i Trebević.

Zabilježili smo čarobne trenutke Sarajeva “okupanog” snijegom, a neke fotografije našeg glavnog grada kao da su s razglednice.

Ispod možete pogledati fotografije koje je napravio naš reporter.

Također, otkako je sinoć počeo da pada i jutros nastavio jačem intenzitetu, snijeg je napravio saobraćajne probleme širom zemlje.

Zbog izuzetno otežanih uvjeta i zaostalih vozila kod mjesta Zukići od 08:30 sati zabranjeno je kretanje teretnim vozilima sa prikolicom i šleperima na putu Sarajevo – Konjic.

Sniježnih nanosa zbog jakog vjetra ima mjestimično na putevima: Bihać – Bosanski Petrovac, Bosanski Petrovac – Oštrelj-Drvar i Posušje – Jablanica (Blidinje).

Zbog niske temperature može se očekivati i poledica, posebno u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima. Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo vozače da na put ne kreću bez zimske opreme“, naveli su iz BIHAMK-a.

Inače, prema podacima Fedralnog hidrometeorološkog zavoda, na stanici Bjelave jutros je izmjereno četiri centimetara snijega, međutim, pojedinim dijelovima grada vidljive su veće količine snježnog pokrivača.

Jutros je u gradu zabilježeno minus dva stepena Celzijusova, a najviša dnevna temperatura zraka kretaće se oko nula stepena Celzijusova.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u nedjelju će biti oblačno vrijeme većinom sa snijegom ili susnježicom. Na jugu zemlje kiša. U ponedjeljak će također biti oblačno vrijeme sa susnježicom i snijegom, u nizinama će padati i kiša.