Haris Vranić ispravio Sebiju Izetbegović: “Ne postoji ministarstvo zdravlja, nego Ministarstvo zdravstva”

Ministar zdravstva Kantona Sarajevo Haris Vranić odgovorio je na pitanje zastupnice Sebije Izetbegović (SDA).

Ispravio je Sebiju Izetbegović da ne postoji ministarstvo zdravlja.

Prvo da kažem da ne postoji ministar zdravlja, ni ministarstvo zdravlja, nego Ministarstvo zdravstva i ministar zdravstva. Što se tiče pitanja zastupnice Izetbegović, Ministarstvo je dobilo zahtjev za zapošljavanje“, govorio je Vranić, ali ga je prekinuo predsjedavajući Elvedin Okerić.

Zastupnica Izetbegović je uložila prigovor i rekla je da ne želi usmeni, nego pismeni odgovor“, rekao je Okerić.

Podsjetimo, Sebija Izetbegović, direktorica KCUS-a i zastupnica SDA u Skupštini Kantona Sarajevo obratila Vladi KS se i postavila dva pitanja i uputila jednu inicijativu.

Izetbegović je prvo pitanje uputila prema Vladi KS.

Nedavno sam uputila pisanu inicijativu da nam napokon odgovorite na desetine zahtjeva za prijem nedostajućeg kadra u KCUS”, kazala je Izetbegović.

Dodala je da se ustanova kojom rukovodi suočava sa odlaskom kadra, kako zbog penzionisanja, ali i odlaska mladih iz BiH.

Prema riječima Izetbegović uputila je ukupno 13 urgencija.

Zatim je Izetbegović se obratila Ministarstvu zdravstva KS s ciljem dobijanja informacija o putu pacijenta u ovom kantonu.

Zbog čega nikada nije uspostavljen put pacijenta u KS i zbog čega pacijenti kako treba jednostavno i efikasno da se kreću kroz zdravstveni sistem”, pitala je Izetbegović.

Na kraju je Izetbegović uputila još jedan zahtjev a odnosi se na to da bude izrađen Elaborat o stanju zdravstvenih ustanova u ovom kantonu te da joj se dostavi spisak svih radnika u zdrastvenim ustanovama u KS, a koji rade i privatno.