I narednih dana oblačno sa slabim snijegom, temperature niže nego prošle sedmice

Jutros je pretežno vedro u Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne, dok je u većem dijelu Bosne pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati iznosile su: Bjelašnica i Livno -9; Drvar -7; Široki Brijeg -5; Bihać i Stolac -3; Bugojno i Sarajevo -2; Gradačac -1; Banja Luka, Bijeljina, Brčko, Doboj, Sanski Most, Trebinje i Zenica 0; Tuzla 1; Mostar 2; Neum 4 °C.

Danas će u Bosni biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme, dok će u Hercegovini preovladavati pretežno sunčano vrijeme, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Vjetar slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5 °C, na jugu od 6 do 10 °C.

U Sarajevu djelomično vedro. Najviša dnevna temperatura zraka oko 2 °C.

Žuti meteoalarm upaljen je danas samo za Foču zbog niskih temperatura vazduha.

Očekuje se minimalna temperatura oko i manja od -5 °C, u planinama i do -10 °C.

Budite u toku sa aktuelnom vremenskom prognozom. Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom. Budite svjesni da se očekuju niske temperature zraka.

Mogući su zdravstveni rizici među ugroženom populacijom, na primjer, starije i veoma mlade osobe i beskućnici“, glasi upozorenje.

I narednih dana oblačno sa slabim padavinama

U utorak, sutra, u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U centralnim, istočnim i sjevernim područjima se očekuju slabe padavine.

Povremeno će padati slab snijeg, u nizinama i slaba kiša. U Hercegovini uglavnom umjerena naoblaka. Oblačno sa slabim padavinama na sjeveru Hercegovine.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0 °C, na jugu zemlje do 4 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 6 °C, na jugu zemlje do 10 °C.

U srijedu u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U večernjim satima se očekuje prolazno slab snijeg, u nizinama i slaba kiša. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0 °C, na jugu do 4 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8 °C, na jugu do 10 °C.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U nizinama sa slabom kišom, u višim područjima slab snijeg. Padavine se očekuju u drugom dijelu dana.

Vjetar slab, prije podne jugo, u drugom dijelu dana vjetar mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0 °C, na jugu do 4 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8 °C, na jugu do 10 °C.

U petak u Bosni i sjeveru Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Prije podne lokalno u Bosni sa slabim snijegom. U većem dijelu Hercegovine vedro. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0 °C, na jugu zemlje do 4 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 4 °C, na jugu zemlje do 9 °C.