Foto: Međunarodni aerodrom Sarajevo

Jedna od vodećih svjetskih turističkih grupacija započela letove iz London Gatwicka za Sarajevo

TUI jedna od vodećih svjetskih turističkih grupacija, pokrenula je potpuno novi i prvi zimski program u Bosni i Hercegovini.

Uspostavljen je let iz London Gatwicka za Sarajevo.

To je ljubitelje skijanja, snowboarding-a i ostalih zimskih aktivnosti odmah navelo da “skoknu” do Sarajeva i uživaju u našim Olimpijskim ljepoticama.

Sedmični program vodi Crystal Ski, najveći britanski ski tour operator, a uključuje Bjelašnicu i Jahorinu kao dva glavna ski centra u našoj zemlji.

Odluka TUI-a je rezultat uspješnih pregovora koje je aerodrom Sarajevo započeo sa navedenom aviokompanijom u maju protekle godine na evropskom Routes-u u Bergenu, kao i inovativne sheme poticaja koju nudi Međunarodni aerodrom Sarajevo, a koja je razvijena 2022. godine u partnerstvu sa USAID Developing Sustainable Tourism in Bosnia & Herzegovina – Turizam“, naveli su iz Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Ova inovativna shema, kako dalje navode, omogućava aviokompanijama i turoperaterima da vrše operacije svojom flotom aviona po konkurentnim cijenama, što Bosnu i Hercegovinu čini još privlačnijom, atraktivnijom i pristupačnijom evropskom destinacijom.

Turistima koji su stigli ovim letom, podijeljeni su prigodni pokloni domaćeg branda #lasta, zatim pokloni Turističke zajednice Kantona Sarajevo Visit Sarajevo, te The Hub of Fine Arts.