Ko je inspektorica KS koja je “pala” na označenim novčanicama, nije joj bilo sporno što se presuđeni pedofil vraća među djecu

Pripadnici SIPA-e uhapsili su inspektoricu Uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo zbog primanja mita.

Kako je saopćeno iz Tužilaštva KS, Ajla Čeljo se sumnji za krivično djelo primanje dara i drugih oblika koristi.

Nakon kriminalističke obrade predata je u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Nakon ispitivanja postupajići tužilac će u zakonskom roku donijeti tužilačku odluku.

Provodeći posebne istražne radnje Tužilaštva Kantona Sarajevo, osumnjičenu su jučer lišili slobode pripadnici SIPA-e, nakon što je od vlasnika jedne biohemijske laboratorije u Sarajevu prethodno tražila novac, koji je prilikom simuliranog davanja potkupnine i primila u iznosu od 1.000 KM.

Osumnjičena je uhapšena s označenim novčanicama. Inače, traženje mita prijavio je vlasnik laboratorije od kojeg je osumnjičena inspektorica tražila novac, nakon obavljenog inspekcijskog nadzora, a kako mu ne bi izdala prekršajni nalog sa novčanom kaznom”, naveli su iz Tužilaštva KS.

Kako Avaz saznaje upravo ona vršila prvi nadzor u Osnovnoj školi “Grbavica I”, a u vezi sa skandaloznom odlukom da se na posao među učenike vrati presuđeni pedofil Samir Alihodžić, nastavnik Tjelesnog i zdravstvenog odgoja.

Sve je ok“, reći će tada uhapšena inspektorica Čeljo, a što je navela i u izvještaju inspekcijskog nadzora.

Šokantni detalji iz presude Samira Alihodžića, dakle, za inspektoricu Čeljo su svedeni pod tri riječi “sve je ok”.

Bez obzira što je u obrazloženju presude Općinskog suda u Sarajevu navedeno da je Alihodžić zaključao tada maloljetnu učenicu i tjerao je da ga rukom zadovolji, a prethodno napadno insistirao da imaju spolni odnos.

Ima načina da vodimo ljubav, a da ne izgubiš nevinost“, rekao je seksualni predator Samir Alihodžić maloljetnici.

Nezvanično, Čeljo je koristila poziciju inspektorice i na najbanalnijim svakodnevnim stvarima. Tako je jednom prilikom napala policajca na Ilidži, koji ju je upozorio da se nezakonito parkirala.

Nije Čeljo jedina koja je štitila pedofila. Tu je već odavno i teško kompromitirani Saudin Sivro, predsjednik Sindikata osnovnog obrazovanja KS ali i resorna ministrica Naida Hota – Muminović koja je doživjela i blagu amneziju pa se ne sjeća kakve je akte potpisivala i slala.

Što bi naš prepošteni narod rekao, “sila udarila u glavu”.