Majka ubijene bebe više puta bila na policiji: “Tu noć nije imao ko da je brani”

Goran Knežević , 43-godišnji državljanin BiH, je u Zagrebu u srijedu kasno navečer, sjekirom napao bivšu ženu (41) i dijete (1.5) pa pobjegao.

Od posljedica ozljeda dijete je preminulo u jednoj zagrebačkoj bolnici.

Napadač se dao u bijeg te završio na zaobilaznici, gdje je izgubio život u prometnoj nesreći.

Telegram iz izvora u zagrebačkoj policiji doznaje kako je Kneževićeva bivša partnerica lično bila na nekoliko razgovora u policiji, ali nije službeno podnijela kaznenu prijavu protiv njega.

Inače, prema Kaznenom zakonu prijetnje se progone samo na prijedlog žrtve.

Iz policije se stoga pravdaju kako formalno nisu ni mogli pokrenuti novi postupak protiv njega, iako je evidentno da su znali kako je 42-godišnjakinju godinama zlostavljao bivši partner.

Od prijateljica napadnute žene Telegram doznaje da je odlučila prekinuti svaki kontakt s Kneževićem jer se nije želio promijeniti. Međutim, on se, pričaju prijateljice, s tim nikako nije mogao pomiriti.

Od tada joj je stalno radio probleme”, prisjećaju se žrtvine prijateljice.

Poručio joj je da će ju kad-tad ubiti”, otkrivaju i dodaju kako je Knežević očito iskoristio ovo vrijeme jer se brat njegove bivše partnerice odselio na drugu adresu.

Do tada su svi zajedno živjeli u kući, a brat se pred blagdane preselio. Knežević je očito iskoristio to što ona više nije imala nikoga da ju brani”, uvjerene su prijateljice.

Policiju je 42-godišnjakinja zadnji puta zvala u srijedu navečer, kada je Knežević banuo u njezin dom na zagrebačkom Žitnjaku.

Prijavila je da ju zlostavlja, objašnjavajući da je vrlo vjerojatno pijan.

Policija je zatim zaprimila još dva poziva anonimnih osoba. Jednim je dojavljena svađa ljudi na ulici, a drugim je već javljeno da su dvije osobe, radilo se o 42-godišnjakinji i njezinoj kćerkici, ozlijeđene sjekirom.

Policajci koji su prvi stigli na mjesto dojave zatekli su strašan prizor – teško ozlijeđenu majku i dijete, dok je nasilni 43-godišnjak u međuvremenu uspio pobjeći.

Dijete je uprkos naporima liječnika preminulo u bolnici, dok je majka i dalje u kritičnom stanju.

Policija objavila stravične detalje

Ubistvo djevojčice u srijedu navečer u Zagrebu potreslo je Hrvatsku.

Policija se oglasila saopćenjem u kojem je otkrila detalje slučaja.

Saopćenje policije prenosimo u cijelosti:

“U srijedu, 4. januara 2023. godine u 20:26 sati te u idućih 12 minuta zagrebačka je policija zaprimila više poziva koja su upućivala na nasilje u obitelji na području naselja Peščenica.

Prvi je poziv uputila žena – žrtva starosti 42 godine te prijavila zlostavljanje od strane najvjerojatnije alkoholiziranog bivšeg supruga starosti 43 godine.

Nakon toga, uslijedila su još dva poziva, jedan o svađi na cesti, a potom i ozljeđivanju osoba sjekirom.

Odmah po prvom pozivu policiji, na mjesto događaja upućeni su policijski službenici koji su dolaskom na mjesto događaja utvrdili da je 43-godišnjak sjekirom zadao udarce u područje glave djetetu i majki djeteta koje su pronađene u teškom stanju i kojima su policijski službenici na mjestu događaja odmah počeli pružati prvu pomoć da bi potom, po dolasku hitne medicinske pomoći, žrtvama kaznenog djela liječnička pomoć bila pružena u bolnicama na području Grada Zagreba.

Ujedno, poduzetim žurnim policijskim radnjama u smislu samih činjenica o tom događaju, utvrđeno je da se počinitelj udaljio s mjesta događaja te pobjegao u nepoznatom smjeru osobnim automobilom, u tom trenutku nepoznatih registarskih oznaka.

Naknadno je zaprimljena informacija o smrtnom stradavanju muškarca u prometnoj nesreći na AC A3. Na mjestu smrtnog stradavanja muškarca proveden je očevid od strane dežurne zamjenice ŽDO-a u Zagrebu i ekipe za očevide PU zagrebačke te je utvrđeno da se radi o samoubojstvu.

U ranim jutarnjim satima, 5. januara 2023. godine zaprimljena je informacija da je dijete od zadobivenih ozljeda preminulo.”

Nakon monstruoznog zločina nazvao brata svoje bivše: “Ili se sam ubij ili ću te ja”

Napadač koji je u zagrebačkom naselju Kozari putevi sinoć ubio jednoipogodišnju djevojčicu i teško povrijedio njezinu majku, na kraju je sam sebi presudio, navode tamošnji mediji.

Kako neslužbeno saznaje Jutarnji, Goran Knežević​ (43) se, nakon što je sjekirom navalio na bivšu partnericu i njenu bebu, dao u bijeg.

Dok je vozio po zagrebačkoj zaobilaznici nazvao je brata svoje bivše i rekao mu kakav je zločin počinio, na što mu je ovaj navodno odgovorio: “Ili se sam ubij ili ću te ja”.

Ubica je, navodno, nakon toga odlučio sam okončati život tako što se bacio pod kamion.

Prije nego što je počinio samoubistvo, 43-godišnjak je skrivio u svom sumanutom bijegu dvije saobraćajne nesreće s materijalnom štetom.

Nakon drugog sudara je sletio s ceste da bi se prilikom povratka na A3 bacio pod kamion.

Inače, brat povrijeđene žene živi nekoliko kuća dalje od mjesta stravičnog zločina, a djevojčica koja je podlegla stravičnim povredama nije dijete napadača.

Počiniteljeva bivša partnerica trenutno se nalazi u teškom stanju u bolnici.

Pročelnik neurohirurgije KB Dubrava, Tonko Marinović, za Jutarnji list kazao je kako je pacijentica i dalje životno ugrožena.

Sinoć smo zaprimili 41-godišnjakinju teškim kraniocerebralnim povredama (povrede glave i mozga) nakon čega je operisana i nalazi se u jedinici intenzivnog liječenja.

I u ovom trenutku se provode mjere intenzivnog liječenja, a stanje pacijentice i dalje teško, odnosno životno je ugrožena“, kaže dr. Marinović.

Kako saznajemo od stanovnika Kozari puteva, G. K. je otprije poznat policiji po pljačkama i nasilju, te je dosta vremena proveo po zatvorima.

Neko vrijeme radio je kao zaštitar u jednom poznatom noćnom klubu u Dugom Selu, a navodno se bavio i švercom polovnih automobila.

I on je živio u istom kvartu kao i njegove žrtve. Državna sekretarica Margareta Mađerić prije sjednice Vlade komentirala je težak zločin u Kozari putevima.

Mi smo odmah po saznanju otvorili izvanredni upravni nadzor. O svemu ćemo obavijestit javnost“, rekla je Mađerić, prenosi Dnevnik.hr.

Porodica je bila u tretmanu Centra za socijalnu brigu.

Ako je bilo propusta, o svemu ćemo obavijestiti javnost“, dodala je. Kazala je da je bilo različitih postupanja.

Ovdje se radi o troje maloljetne djece u porodici, pa ne možemo o detaljima. Sve što i tokom dana i sa terena i nadležnog Centra vas odmah obavijestiti“, rekla je Mađerić.