Foto: FK Sarajevo

Mersudin Ahmetović zvanično novi igrač Igmana iz Konjica

Mersudin Ahmetović napustio je redove FK Sarajevo i službeno je predstavljen u konjičkom Igmanu.

Iako je najavio svoj “posljednji ples” i oproštaj u dresu Sarajeva, ali i od fudbala, Mersudin Ahmetović pojačao je novajliju u Premijer ligi BiH.

Spekulisalo se da bi mogao nakon završetka aktivnog igranja, preuzeti neku od funkcija u klubu, ali sudeći prema novom transferu, gledat ćemo Ahmetovića još na terenima u BiH.

Ahmetović je stigao u Sarajevo 6. juna 2016. godine, kao prvo ljetno pojačanje za predstojeću sezonu.

Stigao je kao slobodan igrač stigao u Bordo klub iz tuzlanske Slobode. Ostalo je historija. Skoro 5 godina kasnije, nakon 189 utakmica, 63 gola, a tome dodao 22 asistencije.

Svojim golovima i asistencijama nebrojeno puta donio je radost navijačima Sarajeva

. Obarao je rekorde i upisao svoje ime u bogatu historiju tima sa stadiona Asim Ferhatović – Hase.

Ahmetović je tek treći igrač, nakon Vahidina Musemića i Dragana Jakovljevića, koji je u četiri uzastopne sezone postizao dvocifren broj golova za Sarajevo na zvaničnim utakmicama

Karijeru počeo u tuzlanskoj Slobodi, a igrao je još za Rostov, Volgu, Salyut Belgorod i Zhetsyu. Osvojio je dvije titule prvaka Bosne i Hercegovine, dvije titule osvajača Kupa Bosne i Hercegovine, u sezoni 18/19 proglašen je igračem godine.

Sezonu 19/20 završio je kao najbolji strijelac Premijer lige BiH sa 13 postignutih pogodaka. Ima i dva nastupa za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.