Miroslav, kojeg je sinoć nakon pljačke ubila policija, studirao ekonomiju do prijelomnog trenutka

Miroslav M. (64), rodom iz Feketića, ubijen je sinoć nakon policijske potjere na Karaburmi u Beogradu, nakon što je sa obližnje benziske stanice ukrao blizu 5.000 dinara (blizu 83 KM).

Kako za Nova.rs svjedoče mještani ovog vojvođanskog sela, o ubijenom Miroslavu dugo godina nisu čuli ništa.

Miroslav je sinoć ukrao novac sa benzinske stanice uz prijetnju pištoljem, a nakon toga se dao u bijeg.

Nakon nekoliko stotina metara, policija ga je identifikovala, a on je podigao pištolj i uperio u policajce uz rečenicu: “Šta ćemo sad?“.

Nakon toga došlo je do pucnjave, u kojoj je razbojnik usmrćen.

Čuli smo jutros, šta da kažemo. On je sa 20 godina otišao odavde, rijetko kada bi ga neko vidio.

Znamo da je živio u Subotici, Beogradu, a prema posljednjim informacijama, živio je u Pančevu. Brat mu živi u Beogradu, a sestra u Vršcu. Posljednji put smo ga vidjeli kada im je prije desetak godina preminuo otac“, navodi sagovornik.

Dodaje da je svakako velika tragedija, kao i da ne zna da li je ubijeni Miroslav ranije imao problema sa zakonom.

Znam da je radio kao tjelohranitelj, ali i kao obezbjeđenje klubova, diskoteka. Prosto, adresa mu je ostala od djetinjstva, tu mu je roditeljska kuća, ali ništa o njemu godinama nismo čuli. Svakako da nas je potresla ova vijest“, zaključuje.

Međutim, Miroslavljev blizak rođak navodi da je on robijao zbog ubistva 1992. godine.

Bio je sa društvom na ulici kada je naišao jedan Hrvat, kako je došlo do koškanja niko ne zna, ali u tom komešanju je taj čovjek nastradao.

Miroslavljevo društvo se razbježalo, a njega je policija uhvatila. Iako nisu imali dokaza, četiri godine je trajala istraga, na kraju je on osuđen. Proveo je 11 godina u zatvoru, to ga je uništilo“, navodi rođak ubijenog Miroslava.

Kako dodaje, to je pored njega, razorilo i njegovu porodicu.

Njegovi majka i otac su se preselili u Pančevo, da bi im on bio bliži kada ga posjećuju. Smrt oca je teško podnio jer je bilo malo nakon što je izašao iz zatvora, a majka mu je preminula prije godinu dana.

Sahranjeni su ovdje u Feketiću, u porodičnoj grobnici. Miroslavu je inače ostalo tri ispita da završi Ekonomski fakultet, ali je sve otišlo dođavola tim ubistvom“, dodaje rođak za Nova.rs.

Kako je ranije objavljeno, kod ubijenog razbojnika je pronađena lična karta i pištolj sa 6 metaka sa izbrušenim serijskim brojem. Također, u kriminalnom dosijeu nastradalog ima više krivičnih djela među kojima su ubistvo, razbojništvo, nelegalno oružje.