Nakon monstruoznog zločina nazvao brata svoje bivše: “Ili se sam ubij ili ću te ja”

Napadač koji je u zagrebačkom naselju Kozari putevi sinoć ubio jednoipogodišnju djevojčicu i teško povrijedio njezinu majku, na kraju je sam sebi presudio.

Kako neslužbeno saznaje Jutarnji, Goran Knežević​ (43) se, nakon što je sjekirom navalio na bivšu partnericu i njenu bebu, dao u bijeg.

Dok je vozio po zagrebačkoj zaobilaznici nazvao je brata svoje bivše i rekao mu kakav je zločin počinio, na što mu je ovaj navodno odgovorio: “Ili se sam ubij ili ću te ja”.

Ubica je, navodno, nakon toga odlučio sam okončati život tako što se bacio pod kamion.

Prije nego što je počinio samoubistvo, 43-godišnjak je skrivio u svom sumanutom bijegu dvije saobraćajne nesreće s materijalnom štetom.

Nakon drugog sudara je sletio s ceste da bi se prilikom povratka na A3 bacio pod kamion.

Inače, brat povrijeđene žene živi nekoliko kuća dalje od mjesta stravičnog zločina, a djevojčica koja je podlegla stravičnim povredama nije dijete napadača.

Počiniteljeva bivša partnerica trenutno se nalazi u teškom stanju u bolnici.

Pročelnik neurohirurgije KB Dubrava, Tonko Marinović, za Jutarnji list kazao je kako je pacijentica i dalje životno ugrožena.

Sinoć smo zaprimili 41-godišnjakinju teškim kraniocerebralnim povredama (povrede glave i mozga) nakon čega je operisana i nalazi se u jedinici intenzivnog liječenja.

I u ovom trenutku se provode mjere intenzivnog liječenja, a stanje pacijentice i dalje teško, odnosno životno je ugrožena“, kaže dr. Marinović.

Kako saznajemo od stanovnika Kozari puteva, G. K. je otprije poznat policiji po pljačkama i nasilju, te je dosta vremena proveo po zatvorima.

Neko vrijeme radio je kao zaštitar u jednom poznatom noćnom klubu u Dugom Selu, a navodno se bavio i švercom polovnih automobila.

I on je živio u istom kvartu kao i njegove žrtve. Državna sekretarica Margareta Mađerić prije sjednice Vlade komentirala je težak zločin u Kozari putevima.

Mi smo odmah po saznanju otvorili izvanredni upravni nadzor. O svemu ćemo obavijestit javnost“, rekla je Mađerić, prenosi Dnevnik.hr.

Porodica je bila u tretmanu Centra za socijalnu brigu.

Ako je bilo propusta, o svemu ćemo obavijestiti javnost“, dodala je. Kazala je da je bilo različitih postupanja.

Ovdje se radi o troje maloljetne djece u porodici, pa ne možemo o detaljima. Sve što i tokom dana i sa terena i nadležnog Centra vas odmah obavijestiti“, rekla je Mađerić.