Nakon osam mjeseci danas sahranjen muškarac kojeg su u Odobašinoj ubili i zapalili narkomani

Azem Ajvazi, ubijeni muškarac u Odobašinoj ulici čije zapaljeno tijelo su pronašli vatrogasci 27. marta prošle godine, tek danas je sahranjen na gradskom groblju Vlakovo.

Dakle, sudeći prema smrtovnici objavljenoj na stranici Jedilera, njegovo tijelo nije bilo sahranjeno čak osam mjeseci.

Podsjetimo, Ahmed Ramić i Fahrudin Bajramović terete se za ubistvo Ajvazija, čije su tijelo zapalili u napuštenoj kući u Odobašinoj ulici.

Istražiteljima u policiji su sve priznali da bi Bajramović u Tužilaštvu sve negirao i promijenio priču.

Tijelo je pronađeno 27. marta kada su vatrogasci iza 21 sat došli da gase požar u devastiranoj kući.

Ovi ovisnici jedan na drugoga su prebacivali krivicu da su oduzeli život Azemu Ajvaziju zvanom Bebe sa kojim su u napuštenoj kući zajedno konzumirali opojna sredstva.

Kupili su ih 24. marta za 50 KM koje su “zaradili” tako što su prosili po Sarajevu.

Ahmed i Bebe su ubrizgali teško opojno sredstvo u venu, dok je Bajramović uzimao sa folije.

Ramić je ispričao da mu je Bebe ranije oteo telefon, te kada ga je pitao da mu vrati bar karticu, Bebe je navodno izvadio nož i rekao “nemoj da te izbodem”.

Izbio sam mu nož iz ruke, Fahrudin ga je zgrabio, dva puta ga ubo u stomak i u ruke.

Izvadio je upaljač te je zapalio spužvu na koju je Bebe pao. Pobjegli smo prema tramvajskoj stanici kod Predsjedništva“, kazao je Ramić.

Fahrudin mu je rekao da je nakon dva dana otišao do kuće i ponovo zapalio tijelo.

Bajramović je u policiji imao drugu priču:

Ahmed je ubo Bebea u bubrege, i još jednom u tijelo. Bježali smo odmah. Dva dana poslije išli smo opet tamo, Ahmed je rekao da je Bebe mrtav. On je zapalio spužvu na kojoj je Bebe ležao“, kazao je Bajramović tada.

Bajramović je promijenio iskaz u Tužilaštvu, te je ispričao da su nastradalog našli predoziranog u napuštenoj kući.

Dolazio je dva tri dana da vidi je li neko pronašao tijelo Bebea ali je vidio da i dalje mrtav leži.

Bajramović je rekao da su on i Ahmed u srijedu 27. marta zajedno došli ponovo u napuštenu kuću i zapalili spužvu da bi neko došao, gasio požar i pronašao tijelo.

Podsjetimo, hitna pomoć morala je jednom čak intervenisati u Kantonalnom sudu Sarajevo nakon što je Ahmedu Ramiću i Fahrudinu Bajramoviću naglo pozlilo prije početka današnje sjednice na kojoj je razmatran prijedlog za određivanje pritvora.

Kako mediji saznaju sudska policija je morala zvati Hitnu pomoć jer je osumnjičene zahvatila kriza.

Kako se nezvanično moglo čuti u sudu, ljekari Hitne pomoći dali su im sredstvo za smirenje, pa se sjednica mogla održati.

Podsjetimo, pred sudijom za prethodni postupak Kantonalnog suda u Sarajevu Mirzom Đozom tada je održana sjednica na kojoj je razmatran prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo da se Ahmedu Ramiću zvanom Kuko i Fahrudinu Bajramoviću odredi jednomjesečni pritvor.

Tužilac Saša Jovanović kazao je da ostaje kod pismenog prijedloga te dodao da je obaviješten kako je obdukcija pokazala da je na tijelu pronađeno više ubodnih rana što je u suprotnosti sa izjavama osumnjičenih koje su dali u Tužilaštvu.

Ramić i Bajramović i tada su krivicu za ubistvo prebacivali jedan na drugog.

Jedan od njih dobro je poznat sarajevskoj javnosti kao prosjak koji je vječito tražio novac za “liječenje brata”. Naravno, novac mu nije trebao za tu svrhu.

Ono što je alarmatno je činjenica da dvojica osumnjičenih koji su ovisnici, nisu nigdje registrirani, te nisu mogli biti ni kontrolirani ni liječeni.

Obrasla šibljem, bez krova, polomljenih prozora, ova kuća je, prema svemu sudeći, ciljano odabrana za ovaj zločin.