Novi uznemirujući detalji: Uhapšen muž nestale Beograđanke u SAD-u, policija pronašla nož i krv

Vlasti SAD su uhapsile supruga Amerikanke srpskog porijekla Ane Walshe, koja je 1. januara nestala u saveznoj državi Massachusetts, zbog obmanjivanja policije u istrazi.

Brian Walshe (46) je uhapšen u mjestu Кohaset, pod optužbom da je policajcima namjerno davao netačne podatke, navelo je danas lokalno tužilaštvo koje je preuzelo istragu.

Tužilaštvo navodi da se na snimci nadzorne kamere iz prodavnice vidi kako Walshe kupuje sredstva za čišćenje, vrijedna 450 dolara, dan poslije nestanka njegove supruge, koja je odrasla u Beogradu, prenose američki mediji.

Walshe je, prema navodima tužilaštva, sakrio od policije da je bio u toj prodavnici i da je kupovao sredstva za čišćenje.

Policija je u podrumu kuće porodice Walshe pronašla slomljen nož i krv, navelo je tužilaštvo, ne precizirajući čija je to krv.

Misteriozni nestanak 39-godišnje Ane Walshe, koja sa suprugom ima troje djece od dvije do šest godina, privukao je pažnju javnosti.

Policija je prošle nedelje saopštila da je Anu posljednji vidio rođak, 1. januara oko 4.00, kako kreće iz kuće na let za Vašington, gdje radi u firmi za nekretnine i gdje ima kuću.

Tada je policija navela da nije poznato da li je Walshe ušla u neko vozilo do aerodroma, na koji nije stigla.

Ona od 1. januara nije koristila svoj mobilni telefon ni kreditne kartice, a njen nestanak je 4. januara prijavila kompanija u kojoj je radila.

Brian Walshe je 2021. pred sudom u Bostonu priznao krivicu za prevaru kupca iz Los Angelesa, kojem je prodao dvije lažne slike za 80.000 dolara. On trenutno čeka izricanje presude.

Misterioznosti slučaja doprinio je i požar koji je, prema navodima lokalnih medija, u petak izbio u bivšoj kući Ane Walshe u Kohasetu. Vlasti navode da je najverovatnije riječ o slučajnosti.