Oslobođene optužbi za podvođenje djevojaka i sarajevskom noćnom klubu “Orlando”

Prvostepenom presudom Kantonalnog suda u Sarajevu Arnela Ožegović, Ehlimana Čehajić i Lamija Avdić oslobođene su optužbi za navođenje na prostituciju djevojaka u bivšem noćnom klubu “Orlando” na Dobrinji.

Potvrdio je to advokat Izet Baždarević, koji je zastupao Arnelu Ožegović.

U ovom predmetu, u julu prošle godine, nakon prihvatanja sporazuma o priznanju krivice, Kantonalni sud u Sarajevu proglasio je krivim Selvedina Bulbula i Selmu Delić za nedozvoljenu trgovinu, navođenje na prostituciju i pranje novca.

Prema sporazumu, Bulbul i Delić su osuđeni na po dvije godine i četiri mjeseca zatvora, oduzeti su im oko 100.000 KM nezakonito stečene imovinske koristi i dva automobila, piše Avaz.

Oni se terete da su od 2008. do 2018. godine u noćnom klubu “Orlando” organizirali pružanje seksualnih usluga, za šta su vrbovali veliki broj djevojaka kojima su obećavali “brzu i dobru zaradu“.

Djevojke koje su podvodili pružale su usluge po cijeni od 150 do 200 maraka.

Polovinu tog novca zadržavali su za sebe optuženi Bulbul i Delić. Optužnica protiv ovih osoba je potvrđena još 2018. godine.

Arnela Ožegović, Ehlimana Čehajić i Lamija Avdić bile su osumnjičene da su nalazile djevojke koje su “radile” u „Orlandu“