Ovo je osumnjičeni za ubistvo Ivane: Nakon ubistva pored tijela cijelu noć pio viski

Nakon intenzivnog operativnog rada Višeg javnog tužilaštva u Beogradu i Trećeg odjeljenja Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, identifikovan je osumnjičeni za ubistvo studentice Ivane K. (26) u Beogradu 23. decembra 2022. godine.

U pitanju je državljanin Crne Gore Jetmir G. (24).

Nakon što je policija danas dostavila krivičnu prijavu uz dokazni materijal, Više javno tužilaštvo u Beogradu donijelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv Jetmira G, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo Teško ubistvo iz niskih pobuda (ljubomore), za koje je prijeti kazna od najmanje 10 godina ili doživotni zatvor.

Tužilaštvo Srbije je predložilo sudu da Jetmiru G. odredi pritvor i da naloži raspisivanje potjernice za njim.

Sumnja se da je Jetmir G, 23. decembra 2022. godine između 00:37 i 5:30 sati lišio života Ivanu K, sa kojom je bio u emotivnoj vezi.

On je navedenog dana došao do Ivaninog stana u beogradskom naselju Zvezdara, gdje je boravio od 11. decembra 2022. godine i ušao sa njom u verbalnu raspravu.

Onda je krenuo da joj rukama steže usta i nos dok nije izdahnula, pa je zaključao stan i ključ ponio sa sobom.

Sumnja se da je istog dana autobusom napustio teritoriju Srbije.

Ivanu osumnjičeni dopratio do kuće pa je ščepao za vrat

Osumnjičeni za ubistvo studentkinje Ivane, koje se dogodilo krajem prošle godine, jeste njen prijatelj J. G. Njegovi DNK tragovi su pronađeni u stanu na Zvezdari i za sada sve ukazuje na to da je J.G, koji je inače Albanac iz Crne Gore, ubica.

Osumnjičeni mladić, prema saznanjima Kurira, dopratio je kobne večeri Ivanu kući, a nakon toga je počeo da davi djevojku tako što joj je jednom rukom začepio nos, a drugom rukom poklopio usta.

Na svom profilu na društvenim mrežama, vjerovatno kako bi otklonio sumnju, nakon ubistva oprostio se od Ivane i objavljivao zajedničke fotografije.

Anđele moj, počivaj na miru, neka ti je laka crna zemlja. Svi smo mi Allahovi i njemu se vraćamo“, napisao je u jednoj od poruka ispod zajedničke fotografije na kojima se vidi kako su se spremali za proslavu Nove godine.

Nakon ubistva J. G. je otišao kući gdje je sa porodicom proveo praznike.

Manekenku u Novom Sadu dečko tukao do smrti

Još jedan jezivi zločin iz strasti dogodio se godinu dana ranije kada je ubijena manekenka iz Novog Sada Vladislava Č. (tada 25 godina), a osumnjičeni za ovo svirepo ubistvo bio je njen momak Darijan M.

Ono što je bilo posebno specifično kada je ovaj zločin u pitanju je da je on priznao zločin na društvenoj mreži.

On je napisao da mu cilj nije bio da ubije djevojku i da mu je navodno priznala da ga je varala dok je bio u zatvoru.

Također je i prijetio da će izvršiti samoubistvo. Međutim, samo par dana kasnije uhapšen je oko 2:30 ujutru u mjestu Patnjik, između Novog Pazara i Raške. Sumnjalo se da je želio da pobjegne u Crnu Goru.

Kako je tada otkrio izvor iz policije, na saslušanju mladić je do detalja opisao kako je ubio svoju djevojku, ali “sa povremenim prekidom filma. Motiv je bila bolesna ljubomora”.

U julu 2013. godine Darijan M. osuđen je na 35 godina zatvora zbog svirepog ubistva svoje djevojke.

Međutim, u februaru 2014. godine presuda za ovo ubistvo je UKINUTA! Apelacioni sud u Novom Sadu usvojio je žalbe branilaca, pa će najavljeno da će Musiću ponovo biti suđeno pred Višim sudom.

Tom prilikom su istakli da će se do nove presude mladić nalaziti iza rešetaka. Nekoliko mjeseci kasnije, u junu 2014. godine Darijanu je izrečena nova presuda – osuđen je na 40 godina zatvora, zbog teškog ubistva na svirep način i s umišljajem.

Nakon ubistva cijelu noć pored tijela pio viski

Podsjetimo, Stelu G., (tada 26 godina) iz Nove Pazove, koja je živjela u iznajmljenom stanu, zadavio je u februaru 2013. godine njen tadašnji dečko Aleksandar Š. (tada 23 godine).

Nesretna djevojka pronađena je mrtva u krevetu sa hematomom na vratu, a on je proveo cijelu noć pored njenog tijela.

Policija je pored kreveta našla čašu i flašu viskija, koji je Aleksandar te večeri pio. Naime, mladić je navodno iz stana posle ubistva pozvao telefonom svog druga i rekao mu:

Posvađali smo se, mislim da sam je ubio. Dođi u njen stan”, rekao je navodno on.

Njegov drug po dolasku u stan odmah je pozvao policiju i Hitnu pomoć, dok je osumnjičeni pobjegao prije dolaska policijske patrole.

Aleksandar Š. je uhapšen 14. februara 2013. godine, a prilikom hapšenja prijetio je policajcima da će da skoči sa krova zgrade.

Potom je priznao da je ubio djevojku, da je bio zaljubljen u nju, ali da je sumnjao da ga vara.

Najprije je zaprijetio da će skočiti, ukoliko mu se policajci približe – rekao je tada izvor upućen u istragu.

Policija je uspjela da smiri vidno rastrojenog ubicu i da mu na krovu studentskog doma stave lisice na ruke, nakon čega je sproveden u zgradu beogradske policije.