Policija o udesu na Dobrinji: Teško povrijeđen pješak nakon što ga je Mercedesom udario vozač iz Sjenice

Jedna osoba povrijeđena je jučer u saobraćajnom udesu u sarajevskom naselju Dobrinja.

Kako su naveli iz MUP-a KS udes se dogodio u 14:40 sati u ulici Grada Bakua, općina Novi Grad Sarajevo.

Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješaka A. A., rođen 1990. godine, nastanjen u Sarajevu, od strane putničkog motornog vozila marke “Mercedes”, reg. oznake SJ 022-EE, nacionalne oznake R Srbije, kojim je upravljao vozač E. Č., rođen 1982. godine, nastanjen u Sjenici, državljanin R Srbije.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede opasne po život zadobio je pješak A. A., a ljekarska pomoć mu je ukazana od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom u UKC u Sarajevu, gdje je na Klinici za neurohirurgiju zadržan na daljem liječenju.

Uviđaj na licu mjesta obavili su dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak saobraćajne struke.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 336. stav 3. (Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja), a u vezi sa članom 332. stav 3. u vezi stava 1. (Ugrožavanje javnog saobraćaja), pomenutog dana u 18:00 sati, vozač E. Č. je lišen slobode i predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage, pod nadzorom postupajućeg tužioca, nastavljaju dalji rad na dokumentovanju navedene saobraćajne nezgode.