Policija se oglasila o udesu na Dolac Malti, trudnica zadobila teške povrede kada je udario kombi na parkingu

Sarajevska policija oglasila se o jučerašnjem udesu na Dolac Malti, a kada je kombi krećući se unazad na parkingu ispred trgovine udario trudnicu.

Trudnica je zadobila teške tjelesne povrede, a nakon ukazane ljekarske pomoći upućena je na kućno liječenje.

Dana 30.01.2023. godine u 09:25 sati, na parking prostoru u ulici Malta, općina Novo Sarajevo, dogodila se saobraćajna nezgoda.

Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješaka M. E. rođena 1984. godine, nastanjena u Sarajevu, od strane teretnog motornog vozila marke “Mercedes”, reg. oznaka M69-A-406, kojim je upravljao vozač A. D., rođen 1975. godine, nastanjen u Kaknju.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobila je pješakinja M. E., a ljekarska pomoć joj je ukazana u UKC u Sarajevu, na Klinici za ortopediju i traumatologiju, nakon čega je upućena na kućno liječenje“, naveli su iz MUP-a KS.

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke.

Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage nastavljaju rad na dokumentovanju pomenute saobraćajne nezgode.

Ovaj slučaj izazvao je lavinu komentara na društvenim mrežama, a dobar dio javnosti samtra da vozač kombija nije potpuno kriv.

Sarajevska sehara još jednom apeluje na opreznost svim učesnicima u saobraćaju, pa i pješacima. Činjenica je da vozači ne mogu u svim situacijama na vrijeme da primjete pješake koji se kreću oko vozila na parkingu.