Foto: NFSBiH

Teške insinuacije medija iz RS-a: Džeko krojio spiskove Zmajeva?

Nakon odlaska Ivayla Peteva sa klupe reprezentacije Bosne i Hercegovine, teške insinuacije dolaze na račun bivšeg selektora.

Naime, kako je jučer pisala Srpskainfo, pozivajući se na izvore iz tabora Zmajeva, odlazak Ivayla Peteva povezan je sa navodima da se Petev za sastavljanje spiska za reprezentativna okupljanja konsultovao sa kapitenom reprezentacije BiH, Edinom Džekom.

Prema informacijama iz tabora Zmajeva, tome je najviše kumovala činjenica da se oko svakog spiska reprezentacije, ali i samog stavljanja u protokol imena igrača za utakmice, Bugarin konsultovao samo s kapitenom Edinom Džekom (36), koji se prvi oglasio i stao u njegovu zaštitu, kada je bilo već poznato da mu ugovor neće biti produžen”, piše Srpskainfo.

Poznato je da su Ivaylo Petev i Edin Džeko bili u izuzetno dobrim odnosima, a jedan o drugom su u javnosti govorili samo u superlativima.

Međutim, od toga do činjenice da je kapiten Zmajeva “krojio” spiskove je dalek put, koji niko u ovom trenutku ne može dokazati.

Iz tabora Edina Džeke nisu željeli komentarisati ovakve navode.

Novinari su nakon toga kontaktirali sada već bivšeg selektora, koji je kategorički negirao sve što se navodi u kontekstu toga da je kapiten Džeko određivao ko će biti pozvan u reprezentaciju, a ko ne.

Petev tvrdi da Edin Džeko nikada ništa slično ne bi uradio.

To su njihove igrice sada. Namjerno su se sada uhvatili Džeke. Vi Džeku znate bolje od mene. On nikada ne bi sugerisao bilo šta, a kamoli krojio spisak”, rekao je Petev za N1.

Bivši selektor tvrdi da su insinuacije iznesene u tom članku nizak udarac.

Meni je ispod dostojanstva da uopšte ulazim u takve priče”, rekao je Petev kratko u telefonskom razgovoru za N1.

Petev i Džeko su uvijek u javnosti jedan o drugom govorili u superlativima, a selektor se nedavno i fotografisao sa sinom kapitena Zmajeva tokom posjete Milanu.