U Prijedoru dan žalosti zbog pogibije oca i kćerke u avionskoj nesreći

U Prijedoru je danas dan žalosti zbog pogibije LJubiše Aramande (47) i njegove kćerke Andree (23) u padu sportskog aviona posljednjeg dana 2022. godine.

Zastave će biti spuštene na pola koplja na zgradi Gradske uprave i na svim javnim ustanovama i preduzećima čiji je osnivač grad.

Odgođene su sve javne, sportske i manifestacije kulture zakazane za danas, a u ugostiteljskim objektima se ne može emitovati muzika, saopšteno je iz Gradske uprave.

Otac i kćerka biće sahranjeni na Gradskom groblju u 14.00 časova, a prije sahrane biće održana komemoracija u Pozorištu Prijedor u podne.

Mlađa kćerka posmatrala pogibiju oca i sestre prilikom avionske nesreće u Prijedoru

Podsjetimo, sportski avion dvosjed Citabria srušio se u subotu oko 14:50 sati na njivu pored magistralnog puta Prijedor – Kozarska Dubica.

U njemu su bile dvije osobe, otac poznati planinar i instruktor letenja i starija ćerka. Mlađa je bila na zemlji i posmatrala tragediju najmilijih.

Avion su tokom dana već uspješno vozili, ali je posljednji let kojim je upravljao Lj. A. završio tragično.

Poletjeli su 20-30 metara u vis i naglo se srušili. Ne znam je li izgubio kontrolu, ili šta se desilo”, priča jedan Prijedorčanin.

Avion se prema riječima očevidaca srušio odmah po polijetanju, a bio je star oko četiri decenije.

Letjelica je pala neposredno po polijetanju i to na njivu pored magistralnog puta Prijedor-Kozarska Dubica”, prepričavaju.

Ko je pilot Ljubiša Aramanda?

Ljubiša Aramanda je bio i instruktor jedriličarstva i pilot, bio je planinar, član PD “Klekovača” i predsjednik Planinarskog saveza RS.

Radio je u Elektrodistribuciji Prijedor. Njegova kćerka je nedavno počela raditi u Gradu Prijedoru.

Očevici za Srpskainfo ispričali su da je Aramanda danas sa kćerkama došao na aerodrom.

On i starija kćerka su sjeli u avion da se provozaju. Čim je poletio izgubio je kontrolu i poslije par minuta je pao“, rekao je očevidac za Srpskainfo.