Uhapšena najtraženija Bosanka: Mirnesa S. uhapšena u Štutgartu, objavljena i prva fotografija

Uhapšena je najtraženija Bosanka u Njemačkoj Mirnesa S. optužena za pljačku milion eura iz trasnportnog centra u kojem je radila.

Kako prenose njemački mediji ona je preko svog advokata poručila da će se predati u 19:45 na Aerodromu u Štutgartu.

Traje istraga u vezi s tim gdje se nalazi novac. Jutros se pojavila se pred sudijom za prekršaje pišu mediji u Njemačkoj.

Ona je promIjenila boju kose, tako da je na aerodromu u Štutgartu uhapšena kao brineta.

Njemačka policija od oktobra je tragala za Mirnesom, koja je u javnosti postala poznata kao Miki.

Ona je tada iz firme za transport u kojoj je radila ukrala milion eura i nestala u nepoznatnom pravcu.

Utrkivali su se ko će otkriti više detalja o ženi koju traži cijela Njemačka, pa se tako saznalo i da je rodom iz Bosne i Hercegovine, kao i da je ranije radila kao konobarica.

Prijatelj Mirnese S. objavio snimke s njom, jedan je sa svadbe u Sarajevu od prije nekoliko mjeseci

U međuvremenu, Mirnesin prijatelj Muhamed Mujo Omanovć objavio je nekoliko video snimaka na kojima je Mirnesa, izazivajući pravu pometnju na društvenim mrežama, sugerišući gdje bi se mogla sakriti.

Naime, on je 25. i 26. decembra objavio video klipove, koji izgledaju kao starijeg datuma, a na kojima ona pjeva.

Kako Sarajevska sehara saznaje, jedan od tih klipova i nije tako starog datuma, već sa svadbe koja se prije nekoliko mjeseci održavala u sarajevskom hotelu Hills na Ilidži.

@muhamedmujoomanovic♬ Originalton – Muhamed-Mujo Omanovi

Mirnesa S. upravo na klipu izgleda upravo onako kako su je gosti svadbe i opisali u razgovoru s našim novinarima. Najupečatljiviji je narandžasti ruž i lak za nokte.

Jedan video je datiran na 23.9.2021. godine. Zatim je objavio i video iz aviona, koji navodno slijeće u Sarajevo, uz post: “Sarajevo, eto tebi tvoga”.

Ispod njegovih postova nalazi se ogroman broj komentara, poput: “Interpole, gdje si sada?” i “Prijaviću te policiji!”.

@muhamedmujoomanovic♬ Originalton – Muhamed-Mujo Omanovi

Kako dalje Sarajevska sehara saznaje Mirnesin prijatelj, izvjesni Mujo, taksista je koji je također neko vrijeme radio u Njemačkoj.

Zbog prisnosti čini se da bi on upravo mogao biti osoba od interesa istražnim organima i vodilja gdje da traže Mirnesu.

@muhamedmujoomanovic♬ original sound – Muhamed-Mujo Omanovi

Zanimljivo je i da njegov profil obiluje i brojnim snimcima vožnje automobila njegovog sina koji ima svega 13 godina i to po Sarajevu, dok je vidljivost zbog magle minimalna – pa bi i naša policija mogla da ima pune ruke posla…

@muhamedmujoomanovic♬ Originalton – Muhamed-Mujo Omanovi

Mirnesa S. imala pomagače, pljačku navodno planirala 250 metara od policije

“Pljačku stoljeća” Mirnesa S. nije izvela sama, najvjerovatnije je u cijeloj akciji učestvovalo između četiri i šest osoba, prenio je ranije njemački Bild ocjenu eksperta iz ove oblasti.

Dalje se navodi da je Mirnesa, iako samo operater u kompaniji, često pomagala kolegama pri pakovanju novca u kese, a sve na osnovu povjerenja koje su kolege imale u nju.

Previše povjerenja ponekad može da napravi probleme. Prebrojavanje novca i pakovanje je jako osjetljiva stvar. Novac u kešu je na stolu. Ukoliko sačekate pravi trenutak, lako možete da ga ukradete”, rekao je Ervin Piken direktor kompanije koja se takođe bavi transportom novca.

I portparol policije je takođe saglasan s činjenicom da je Mirnesa najvjerovatnije imala pomagače i da je u toku provjera ko bi to mogao da bude.

Skoro je nemoguće da je sama ukrala milion eura”, rekao je on.

Također, iz ovog njemačkog medija su ranije potražili i njen stan u Štutgartu, pa su otkrili da se nalazio na trećem spratu u neupadljivoj stambenoj zgradi u Kanštatu.

Odatle je samo 250 metara do glavnog ulaza Državnog ureda kriminalističke policije.

Njen stan tokom potrage bio je prazan, a policija je promijenila bravu.

Kako su prenijeli, na vratima njenog stana visi rukom ispisana poruka glavne inspektorke: “Vaš profilni cilindar je zamijenjen! Pravi ključevi su kod policije”.

Bild saznaje da se Mirnesa u ovaj stan uselila u ljeto 2021. godine, a njena komšinica je novinarima rekla da joj se predstavila kao direktorica ekspoziture i da radi od podneva do večeri.