Video/ Građani na hladnoći “izvisili” čekajući GRAS-ov autobus, dispečer tvrdi da plasiraju poluinformacije

Gotovo svakodnevno, ali moramo prizati manje u posljednje vrijeme, građani se žale kako autobuske linije u Kantonu Sarajevo redovno preskaču termine vožnje.

Jedna takva situacija desila se i jutros na stanici na Stupu.

Naime, brojni građani poranili su za svojim obavezama, neki od njih su žurili na posao, neki su se vraćali, ali autobus na liniji 22a Stup – Vogošća nisu dočekali.

Ogorčeni čitalac našeg portala snimio je video i pokazao kakvo je stanje.

Svi smo od 6:20 sati čekali autobus koji se nije pojavio kada je trebao u 6:35. Naredni u 7:35 također nije došao da bi dispečer rekao autobus u kvaru.

Kada smo svi rekli da se mrznemo gotovo dva sata i da pošalju zamjenu jer kasnimo na poslove, dobili smo odgovor da im je “jako žao i ne znamo šta da vam kažemo. Ima autobus iz Trnova, ako njega uspijemo prebaciti na tu liniju šaljemo ga u 9:00 sati vama na stanicu’“, prepričao nam je ogorčeni sugrađanin.

Inače, vrijedi napomenuti da prema zvaničnim informacijama Federalnog hidrometeorološkog zavoda temperatura izmjerena u 7 sati u Sarajevu je iznosila -2 stepena Celzijusa.

Kako dalje navodi sugrađanin, mnogi su se snalazili pa zvali taxije ili članove porodice, dok on nije otišao na posao jer je već izgubio previše vremena.

I ovo nije samo sada nego se stalno dešava i navukli su veliki gnjev ljudi i građana koji vozare. Uredno naplaćuju karte i uz to maltretiraju đake koji nisu produžili mjesečnu kartu. Gdje su te pare silne od građana, šta se radi s njima, u šta se troše“, pita se naš sagovornik.

Dispečer ipak tvrdi drugačije…

Potvrdio je da je došlo do kvara autobusa na toj liniji, ali da je propuštena samo jedna vožnja, te da građani plasiraju poluinformacije…