Video/ Nadzorne kamere snimile tragično spašavanje u Novom Pazaru: Otac i sin skočili u rijeku da spase komšiju, samo sin preživio

Tri osobe upale su u rijeku Trnavicu u Novom Pazaru.

Prema saznanjima Nova.rs, spasioci su jednu osobu izvukli iz rijeke, dok se za dvije i dalje traga.

Kako navode, najprije je u vodu pao i počeo da se davi penzioner iz Švicarske Ramiz Rožajac, a njegov komšija Vehbija Zekić je skočio kako bi mu pomogao.

Onda je za njim skočio i Zekićev 32-godišnji Elvis Zekić sin koji je kasnije iz vode spašen, dok se za prvom dvojicom i dalje traga.

Prema pisanju srbijanskih medija, angažovane su sve službe – policijska, spasilačka, vatrogasna.

Snimci sigurnosne kamere zablježili su herojski, ali i potresni trenutak spasavanja.

Vehbija i njegov komšija bili su među onima koji su izašli napolje i pored nevremena gledali da spase šta se može spasiti.

Tako je prvo komšija završio u dubokoj i brzoj vodi. Vehbija je, vidjevši koliko ga nabujala rijeka silno nosi pritrčao da nesretnog čovjeka da spasi kako zna i ume. Odmah za njim pošao je i sin da spasi oca, ali uzalud.

Na potresnim snimcima koji kruže društvenim mrežama vidi se ono što su zabilježile sigurnosne kamere ali i ljudi svojim telefonom – sina koji pokušava da spasi oca!

Elvis je vidio kako mu otac upada u vodu, brzo je potrčao i popeo se na mostić ne bi li mu pomogao.

Sjeo je na ivicu i jednom rukom pokušao da dohvati oca, držeći se drugom za ogradu koja u tom trenutku puca, a on završava u nabujaloj rijeci koja ih je obojicu brzo odnijela.

Sve se odigralo u manje od 5 sekundi, prenose mediji.

Komšije i ostali sugrađani koji su se tu zatekli odmah su pritrčali da vide mogu li išta da urade, pa su tako nekako iz vode izvadili Elvisa, ali nažalost ne i Vehbiju i Ramiza.