Ćiro Blažević kroz suze: “Teško mi je, ova je*ena bolest me cijelog zaokupirala”

Nakon što je nedavno snimljen u šetnji Zagrebom u pratnji svog sina Miroslava, Miroslav Ćiro Blažević progovorio je o svom zdravstvenom stanju i borbi s karcinomom prostate.

Nekadašnji selektor Zmajeva govorio je kroz suze.

Tako sam bolestan, tako mi je teško. Ova j*bena bolest me cijelog zaokupirala. Mučim se, patim se. Imam velike bolove, tako, eto”, rekao je Ćiro za Story.

Legendarni “Trener svih trenera” je rekao kako je situacija dosta teška.

Noge me ne drže više od silne vode, idem na infuziju. Situacija je teška, da budem iskren. Vrlo, vrlo teška. Rak mi je otišao na sve kosti i na najgore i najopasnije mjesto – jetru. I uništava sve polako i sigurno”, dodao je.

Rođen, kako sam priča, u teškoj neimaštini u Travniku, a iz tog malenog bosanskohercegovačkoga grada osvojio je cijeli svijet!

Počeo je kao nogometaš, a impresivnu trenersku karijeru nastavio je u Švicarskoj, čiji je bio i selektor. Vrhunac je doživio s Vatrenima 1998. godine kad je osvojio bronzu na SP-u u Francuskoj.

Ako njega pitate, najviše je vezan uz Dinamo 1982. godine, kada su postali prvaci bivše države nakon 24 godine. I tada je već ušao u legendu.

Reprezentaciju Bosne i Hercegovine sa klupe je predvodio na 17 mečeva. Upisao je osam pobjeda, dva remija i sedam poraza.