Danas oblačno vrijeme s kišom, u večernjim satima kiša prelazi u snijeg

Jutros u našoj zemlji pretežno oblačno vrijeme.

Kiša je zabilježena ponegdje u Hercegovini, na jugozapadu i sjeveroistoku Bosne, a na vrhovima planinama slab snijeg.

Temperature zraka izmjerene u 07 sati iznosile su: Bjelašnica -1; Ivan Sedlo 7; Livno, Sokolac 8; Doboj 9; Gradačac, Široki Brijeg, Zenica 10; Sarajevo, Srebrenica, Trebinje 11; Bijeljina 12; Bihać, Mostar, Tuzla 13; Banja Luka, Neum, Prijedor, Sanski Most 14 °C.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati oblačno vrijeme sa kišom, a na vrhovima planina sa susnježicom ili snijegom, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Tokom noći na sjeveru i sjeverozapadu Bosne očekuje se prelazak kiše u susnježicu i snijeg.

Vjetar slab do umjeren, povremeno sa jakim udarima, južni i jugozapadni. Dnevna temperatura od 12 do 18 °C.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa kišom povremeno. Dnevna temperatura oko 13 °C.

Snijeg najavljen i za naredni period

U nedjelju, sutra, oblačno vrijeme sa padavinama. U jutarnjim satima na istoku, jugoistoku i jugozapadu Bosne se očekuje kiša, koja će postepeno preći u susnježicu i snijeg.

U ostatku Bosne snijeg, a u Hercegovini kiša, pljuskovi i grmljavina. U većem dijelu zemlje obilnije padavine.

Visina novog snježnog pokrivača između 5 i 20, u planinskim područjima između 30 i 40 cm.

Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini umjeren do pojačan južni i jugoisotočni, koji će prema kraju dana skrenuti na sjeverni.

Jutarnja temperatura zraka od -2 do 2, na istoku, jugoistoku i jugozaopadu Bosne od 4 do 10, a u Hercegovini do 14 °C. Dnevna temperatura od -2 do 3, na jugu zemlje od 10 do 16 °C.

U ponedjeljak oblačno vrijeme. U Bosni povremeno sa slabim snijegom, a u Hercegovini sa slabom kišom ili lokalnim pljuskovima.

Vjetar slab do umjeren u Bosni sjeveroistočni, a u Hercegovini, uglavnom, jugoistočni.

Jutarnja temperatura zraka od -3 do 3, na jugu do 8, a dnevna 0 do 4, na jugu do 10 °C.

U utorak oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i tokom prijepodneva u Bosni u nizinama prolazna kiša ili susnježica, a u višim područjima snijeg. U Hercegovini povremeno sa slabom kišom.

Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od -4 do 2, na jugu do 8, a dnevna od 0 do 6, na jugu zemlje do 13 °C.

U srijedu pretežno oblačno vrijeme. U Bosni u nizinama povremeno kiša ili susnježica, a u višim područjima snijeg. U Hercegovini se očekuje kiša.

Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od -2 do 4, na jugu do 8, dnevna od 2 do 8, na jugu zemlje od 10 do 16 °C.