Konjic danas slavi Husrefa Musemića, Igman srušio Željezničar!

Željezničar je danas odigrao još jednu lošu utakmicu, ali ovaj put se nije mogao provući i stići do pobjede, čak ni do boda.

Gostovali su Plavi fenjerašu Igmanu, koji ih je pobijedio u historijskoj, prvoj utakmici Premijer lige u Konjicu sa 3:1.

Apsolutno nikakve ideje nije bilo u igri Želje ni danas, a Igman je do pobjede stigao golovima Mirsada Ramića, Mersudina Ahmetovića i Petra Boje.

Tako je Ahmetović stigao do pogotka na svom debiju za Igman. koji je osvoji jako vrijedna tri boda u borbi za opstanak. Jedini strijelac za Plave bio je Sulejman Krpić.

Igman je s ova tri boda pobjegao sa dna tabele i sad je pretposljednji s 20 bodova. Željo je četvrtoplasirani s devet bodova više.

Nakon početnog ispitivanja snaga, Željezničar je prvi zaprijetio na utakmici. Amoah je ubacio loptu u šesnaesterac, ona je došla do Drlje koji je šutirao sa dvadesetak metara, a Ćeman je bio siguran na golu Igmana. Minut poslije i Amoah je šutirao iz daljine, ali veoma loše.

Prvu priliku za domaće imao je Hrelja u 18. minuti kada je prevario Jašarevića i sam izašao pred golmana Bendera, ali nije baš najbolje šutiram pa je šansa propala.

U 26. minuti Edis Mulalić je morao napraviti prvu izmjenu. Vezista Armin Hodžić je radi povrede napustio igru, a umjesto njega je ušao Omar Beća.

Nevjerovatnu priliku propustio je Anel Hebibović u 33. minuti, njega pronašo Darko Bodul, on je sam izašao na Bendera, međutim šutirao je pored gola.

Ipak, minut poslije domaći dolaze do prednosti. Jakupović je sjajno ubacio sa lijeve strane, a Mirsad Ramić je udarcem glacom savladao Josipa Bendera za 1:0.

Nevjerovatno, ali Mulalić se nije odlučio da išta mijenja nakon katastrofalnog poluvremena, pa se i u nastavku Željo žestoko patio.

Uspijevao je zaprijetiti tek nakon prekida, pošto smo u dva navrata vidjeli gužve pred golom domaćina, ali Ćeman nije imao potrebu da interveniše.

U 64. minuti se nakon odbijene lopte velika prilika ukazala za Krpića, ali je iz idealne pozicije poslao loptu preko gola. Četiri minute poslije Drljo direktno iz kornera šutira u gol, a Ćeman jedva izbija tu loptu u novi korner.

Tačka na utakmicu stavljena je u 76. minuti. Nakon kontranapada je Armin Bešagić proigrao Mersudina Ahmetovića, a ovaj veteran na svom debiju za Igman postiže gol i to je 2:0.

U 83. minuti su mogli domaći i do trećeg gola, ali je Jakupović poslao loptu preko gola iz neposredne blizine. Pet minuta prije kraja Mirko Oremuš je zaradio svoj drugi žuti karton i isključen je s utakmice.

Iskoristio je Željo brojčanu nadmoć u 89. minuti, kada Krpić pogađa na ubačaj Jašarevića za 2:1.

Činilo se da Željo tada može do boda, ali Bender pravi nevjerovatnu glupost i ruši Durakovića prilikom jedne kontre. Dosuđen je penal za Igman, a sigurno ga je izveo Petar Bojo i pogodio za konačnih 3:1.