Mladić iz Ilijaša i maloljetnik sinoć opljačkali i povrijedili muškarca u centru Sarajeva

Sinoć nešto iza 20 sati u strogom centru glavnog grada, u ulici Branicala Sarajeva, dvije nepoznate osobe opljačkale su muškarca.

Kako navode iz policije, tom prilikom razbojnici su oštećenom muškarcu nanijeli tjelesne povrede.

Dana 27.02.2023. godine u 20:17 sati, obaviještena je PU Centar da je u ulici Branilaca Sarajeva, općina Centar Sarajevo, od strane dva NN lica izvršeno krivično djelo razbojništva nad E. Š. iz Sarajeva.

Tom prilikom NN lica su uz upotrebu fizičke snage od oštećenog otuđila određenu sumu novca, lične dokumente i dva mobilna telefona, nanijevši mu tjelesne povrede, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu.

Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, istog dana u 20:35 sati u ulici Muamera Omerbegovića, općina Centar Sarajevo, policijski službenici su pronašli i lišili slobode lice E. J. F., rođen 1997. godine, nastanjen u Ilijašu i mldb. lice, rođeno 2007. godine, nastanjeno u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 289. stav 1. KZ F BiH (Razbojništvo).

Izvršenim obilaskom terena, u ulici Tepebašina, općina Centar Sarajevo, pronađeni si i izuzeti predmeti koji potiču iz izvršenja navedenog krivičnog djela“, naveli su iz MUP-a KS.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Osumnjičeni su predati u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Nastavlja se kriminalistička obrada nad navedenim licima.