Muškarac koji je skočio sa Starog mosta u Mostaru je Kinez koji je u Sarajevu hodao bos i nag po snijegu

Muškarac koji je 31. januara u večernjim satima skočio sa Starog mosta u Mostaru, nakon čega nije isplivao, nije državljanin Malezije kako su mediji već pisali, nego Narodne Republike Kine.

Ovo je potvrđeno iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Kako su kazali radi se o 30-godišnjaku i o svemu je obaviještena kineska ambasada u BiH.

Nesretni mladić je te večeri iznajmio apartman u ulici Živote Neimarovića i, bukvalno, odmah po dolasku uzeo je ručnik i otišao na Stari most odakle je skočio, piše Dnevni avaz.

Njegov tragični skok su snimili građani, kojima se i obratio, ali ga oni, ni riječi nisu razumjeli.

U apartmanu su pronađene njegove lične stvari, među kojima i pasoš, laptop te dva mobilna telefona.

Također, potvrđeno je Avazu da je ovaj mladić već neko vrijeme boravio u BiH.

Tako je krajem januara u nekoliko navrata među građanima Sarajeva izazvao šok i nevjericu jer je bos i samo u šorcu, s ruksakom na leđima, hodao po snijegu ulicama glavnog grada.

Potraga za njegovim tijelom koju su pokrenule ekipe Interventne spasilačke službe (ISS) Mostar tokom prethodnog vikenda nije dala rezultate.

Skok opasan i za profesionalce

Skok sa Starog mosta, posebno skok na glavu, opasan je i za profesionalce, a za amatera je to potpuno ludilo i pokušaj samoubistva“, rekao je svojevremeno Emir Balić, legenda skokova sa Starog mosta i trinaesterostruki šampion u skokovima na glavu.

Dodao je i da je uvijek bilo onih koji dođu i probaju skočiti, jer je teško to zabraniti, ali je ogroman rizik za sve one koji nemaju iskustvo skokova na našim skakaonicama.

Ranije je objavljen i video skoka, a ukoliko vam se ne prikaže ispod, možete ga pogledati klikom OVDJE.