Nakon teškog udesa preminula i beba nakon mladića

Nakon teške saobraćajne nesreće koja se jučer dogodila na području Čevljanovića, nažalost, preminula je i beba.

Podsjetimo, jučer je preminuo 22-godišnji mladić.

Preminuli mladić i beba bili su u putničkom automobilu.

Dvije osobe su preminule, tri osobe imaju teške tjelesne povrede, muškarac je i dalje životno ugrožen.

Jedan muškarac, koji je zadobio lakše tjelesne povrede je pušten na kućno liječenje“, kazala je za Avaz glasnogovornica MUP-a Kantona Sarajevo Mersiha Novalić.

Podsjetimo, do nesreće je došlo jučer oko 15 sati kada je automobil podletio pod autobus koji je prevozio igrače Veleža.

Ranije su iz Veleža rekli da su njihovi igrači u dobrom stanju i da nije bilo povrijeđenih.

Trener Veleža: Kako smo spašavali povrijeđene iz smrskanog automobila

Trener Veleža Avdo Kalajdžić u razgovoru za Avaz opisao je ranije dramatične scene iz Srednjeg, nakon saobraćajne nesreće u koji su učestvovali autobus “Rođenih“ i jedno putničko vozilo.

Brzo smo reagovali i priskočili u pomoć povrijeđenim iz smrskanog automobila“, rekao je Kalajdžić i dodao:

U automobilu ih je bilo šest ili sedam. Među njima bilo je i jedno dijete, daj Bože da ostane živ. Boga molim za njega… Jedva smo ga izvukli iz automobila, svi mi – igrači i treneri, morali smo odvaljivati dijelove automobila da bi pomogli povrijeđenim.

Kasnije je došla Hitna pomoć i odvezala povrijeđene, njih četiri – pet, a sa nama su ostale dvije djevojke koje nisu bile teže povrijeđene. A svi kritični putnici iz automobila su odvezeni u bolnicu“, kazao je Kalajdžić.

Fudbaleri i treneri Veleža su već skoro sat i po na mjestu saobraćajne nesreće.

Čekao novi autobus… Pošto sam sjedio odmah više vozača, povrijedio sam koljeno – odmah mi je oteklo. Inače, svi imamo traume… Upravo ponovo dolazi Hitna pomoć, zbog dvije pomenute djevojke“, istakao je legendarni igrač, a sada trener Rođenih.