Navijači Partizana zadržani na moldavskoj granici, Moldavci tvrde kako s Rusima žele napraviti udar

Pred nogometašima Partizana je gostovanje kod Šerifa u sklopu šesnaestine finala Konferencijske lige.

Skupina navijača beogradskog kluba zadržana je na ulasku u zemlju, i to zbog napete političke situacije u Moldaviji.

Dvanaest navijača Partizana sletjelo je u Kišinjev, a već pri samom dolasku doživjeli su neugodno iznenađenje.

Granična policija nije im dopustila ulazak u državu, a čini se da je sve povezano sa strahom od Rusa.

Prije nekoliko dana pala je pro-evropski orijentirana vlada, a o napetoj političkoj situaciji progovorila je predsjednika Maia Sandu:

Pokušaji destabilizacije postojali su prošle jeseni, ali nisu uspjeli ostvariti svoje ciljeve zahvaljujući intervenciji naših sigurnosnih i javnih institucija”, kazala je pa objasnila:

Za budući period predviđene su akcije uz angažiranje diverzanata s vojnom obukom, kamufliranih u civile, koji će izvoditi nasilne akcije – napadati državne objekte i uzeti taoce. Smjena u Kišinjevu provela bi se kroz nasilne akcije, koje bi bile prerušene u prosvjede, takozvane opozicije.

Materijali sadrže instrukcije za ulazak u Moldaviju za državljane Rusije, Bjelorusije, Srbije i Crne Gore. Uvjeravam vas da državne institucije rade na tome i da situaciju drže pod kontrolom”, prenosi Nova.rs.

Posljednjih se tjedana dosta pričalo i o regrutaciji Srba, a spominjale su se navijačke skupine, u zloglasnu privatnu vojnu kompaniju Wagner.

Zbog svega su očito srpski državljani pod povećalom, naročito u zemljama poput Moldavije gdje Rusi imaju svoje interese.