Policija objavila detalje nesreće na Čengić Vili u kojoj je poginuo pješak

Iz MUP-a kantona Sarajevo saopćili su danas detalje teške saobraćajne nesreće koja se jučer dogodila u sarajevskom naselju Čengić Vila.

Do nesreće je došlo u 6:05 sati u ulici Džemala Bijedića, općina Novo Sarajevo, a tom prilikom je smrtno stradao pješak.

Došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješaka H. B., rođen 1952. godine, nastanjen u Sarajevu, od strane putničkog motornog vozila marke ‘Renault Scenic’, reg. oznaka M82-A-278, kojim je upravljao vozač S. P., rođen 1957. godine, nastanjen u Sarajevu.

U ovoj sobraćajnoj nezgodi na licu mjesta smrtno je stradao pješak H. B., što je konstatovao ljekar Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo“, naveli su iz MUP-a KS.

Uviđaj na licu mjesta saobraćajne nezgode obavili su dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke.

Tijelo preminulog je vozilom KJKP “Pokop” prevezeno u prosekturu “Bare”, gdje će po naredbi tužioca biti obavljena obdukcija.

Vozač S. P. je ispitan u svojstvu osumnjičenog, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 336. stav 4. (Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja) u vezi sa članom 332. stav 3. u vezi sa stavom 1. (Ugrožavanje javnog saobraćaja) KZ F BiH.

Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage, pod nadzorom postupajućeg tužioca, nastavljaju rad na dokumentovanju pomenute saobraćajne nezgode“, saopćeno je iz MUP-a KS.