Foto: A. K./ Sarajevska sehara (Ilustracija)

Prnjavor ostao bez struje, letovi iz Sarajeva se otkazuju, Trebinje u crvenom

Nakon što je napadala velika količina snijega to je izazvalo mnoge probleme širom Bosne i Hercegovine dok je na jugu zabilježen veliki nalet vjetra zbog čega je upaljen crveni metoalarm.

Zbog snijega je veliki dio Prnjavora ostao bez električne energije.

Obilna količina snijega dovela je do problema na elektro mreži, što je dovelo do nestanka struje u velikom dijelu opštine Prnjavor.

Naši timovi su već na terenu i rade na otklanjanju kvarova, ali uslovi su teški, što usporava našu intervenciju. Nadamo se da ćemo uspjeti da riješimo ovaj problem u toku dana, ali to zavisi od vremenskih uslova i stepena oštećenja na mreži”, rekao je zvaničnik Elektro distribucije a prenosi TVK3.

Snijeg koji je pao tokom noći izazvao je probleme u odvijanju saobraćaja i na području Zeničko-dobojskog kantona, gdje su od jutros na području Općine Žepče evidentirane dvije saobraćajne nesreće, usljed kojih su četiri osobe zbog zadobijenih povreda prevezene u Kantonalnu bolnicu Zenica.

U mjestu Golubinja kod Žepča, na magistralnom putu M17, oko 8.15 sati došlo je do saobraćajne nesreće u kojoj su sudjelovali putničko motorno vozilo golf i kombi, a tri osobe iz golfa zbog zadobijenih povreda prevezena su u KBZ.

Saobraćaj se na toj dionici trenutno još uvijek odvija jednom trakom, a uviđaj vrše pripadnici Policijske stanice Žepče.

U mjestu Brankovići kod Žepča, teretno vozilo DAF sletilo je oko 8.45 sati sa magistralnog puta M17, usljed čega je vozač zadobio lakše povrede, dok je suvozač zadobio povrede neutvrđenog stepena i prevezen je u KBZ.

Saobraćaj se na tom dijelu puta odvija normalno“, kazao je u izjavi za Fenu dežurni operativni Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK.

Do sada su zbog snijega otkazana i dva leta sa sarajevskog aerodroma.

Ulice glavnog grada čiste radnici KJKP Rad.

Angažovana su 44 vozila koja obavljaju svoje zadatke na terenu na području četiri gradske Općine (Stari Gard, Centar, Novo Sarajevo i Novi Grad), a na ručnom čišćenju je angažovano 120 radnika na području Općina Stari Grad, Centar i Novo Sarajevo.

Osim snijega problem je vjetar i kiša pa je Crveni meteoalarm objavljen je za područje Trebinja, gdje se očekuju udari vjetra do 70 kilometara na čas, obilne padavine, lokalno i do 90 litara po metru kvadratnom, te grmljavina.