Temperature će ići do 19 stepeni, a onda slijedi velika promjena vremena

Danas je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Najviša dnevna temperatura zraka iznosila je između 12 i 19 °C.

Sutra, u srijedu, u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama će biti magle.

Vjetar slab promjenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 17 °C.

U četvrtak će u Bosni i Hercegovini biti djeomično vedro. Prolazna slaba kiša se očekuje u večernjim satima.

Vjetar slab većinom južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 6 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16 °C.

U petak u Bosni i Hercegovini djelomično vedro. Rijetko može pasti malo kiše. Vjetar umjerene jačine, povremeno i sa jakim udarima, južnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 2 i 7 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16 °C.

U subotu će u Bosni i Hercegovini se očekuje jače naoblačenje sa sjevera koje će usloviti kišu u nizinama, a u višim područjima snijeg. Padom temperature zraka tokom noći na nedjelju i u nizinama u Bosni će padati snijeg ili susnježica.

Vjetar umjerene jačine. U Bosni prije podne jugo koje će u drugom dijelu dana promjenuti smjer na sjever. U Hercegovini vjetar južnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 8 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13 °C.