Foto: RTV Slon

Video – foto/ Vatrogasci u Tuzli vatrometom dočekali trojicu kolega iz Turske

Jasmin Jahić, Alen Salihović i Emil Isaković, tuzlanski vatrogasci u Profesionalnoj vatrogasnoj jedinici su sa pripadnicima Federalnog tima Gorske splužbe spašavanja ubrzo nakon razornih zemljotresa koji su pogodili Tursku i Siriju otišli u turski Hatay da pomognu u pronalaženju i izvlačenju žrtava katastrofalnog zemljotresa.

Njihova misija je završena, danas su se vratili kući, a kolege vatrogasci su ih dočekali kao heroje.

Naime, ispred sjedišta Profesionalne vatrogasne brigade vatrogasci su aplauzom i vatrometom dočekali kolege, a osim njih prisutni su bili i članovi porodice kao i brojni mještani Tuzle.

Na objavljenom videu evidentno je da su emocije preplavile sve prisutne, a trojica vatrogasaca su došli zajedno sa Federalnim timom Gorske službe spašavanja.

Jasmin Jahić je kasnije u izjavi za medijske ekipe koje su također došle ispratiti ovaj doček ispričao kako je tekla misija spašavanja navodeći da se emocije i sve ono što je doživio ne mogu opisati riječima.

Dodao je i to da su sada područja razorena zemljotresom postala ruševine, da ljudi žive u šatorima ispred kojih se oni najmlađi igraju i druže.

Podsjetimo, danas se u Bosnu i Hercegovinu vratilo na desetine spasilaca koji su otputovali u Tursku i zajedno sa kolegama kako iz regije i svijeta izvršavali svoju misiju spašavanja.