Bh. brend Kaftan na ulicama Hollywooda, njihovu kreaciju nosila poznata glumica

Bosanskohercegovački modni brend Kaftan Studio uveliko već privlači pažnju, kako u Bosni i Hercegovini, tako i u regionu.

Međutim, sada je ovaj brend dospio i do svjetske publike, kada ga je glumica Tori Spelling jučer ulicama Los Angelesa prohodala u suknji baš ovog brenda.

Nakon što su strani mediji jučer oduševljeno pisali o pojavljivanju ove slavne glumice na ulicama Los Angelesa, gdje se zajedno sa svojom frizerkom Laurom Rugetti pojavila u gotovo identičnoj odjeći, sarajevski brend podijelio je na svom Instagram profilu da se radi o njihovoj kreaciji.

Ovaj brend je dospio u žižu javnosti kada je njihovu kreaciju ponijela na crvenom tepihu Sarajevo Film Festivala glumica Tatjana Šojić.

Iza brenda stoje sestre Nermina Hodžić i Emina Hodžić Adilović , a zadnji niz godina prvo su osvajale domaću i regionalnu scenu.

U Kaftan studio haljinama našle su se brojne zvijezde, a njihove brojne kreacije godinama su blistale na crvenom tepihu Sarajevo Film Festivalu, a onda su se preselile na stranice velikih svjetskih modnih magazina, Elle, Bazaar, L’Officiel, Schön Magazine samo su neki od onih koji su zapazili njihov unikatni dizajn i iskoristili ga u svojim editorijalima.