Centrotrans: “Zbog urušene zgrade na Marijin Dvoru kasne autobusi do Baščaršije”

Iz kompanije Centrotrans, jedne od dvije kompanije koje pružaju uslugu javnog prijevoza u Kantonu Sarajevo oglasili su se i pojasnili da njihovi autobusi kasne zbog urušene zgrade na Marijin Dvoru.

Kazali su da su, uslijed rekonstrukcije tramvajske pruge, do sada uspijevali kvalitetno da prevoze građane.

Od početka rekonstrukcije tramvajske pruge Centrotrans vlastitim autobusima, u iznimno teškim uslovima čini sve kako bi građanima Sarajeva obezbijedio adekvatan prijevoz kojim na vrijeme mogu doći do svog odredišta – škole, fakulteta, firme, institucije, bolnice… Do sada smo uspijevali da, uz povremene kratkotrajne zastoje u saobraćaju, na kvalitetan način izvršimo preuzete obaveze”, naveli su.

Međutim, kako su naveli, u posljednjih nekoliko dana zbog urušavanja zgrade na Marijin Dvoru i zatvaranja saobraćajne trake koja je namijenjena za kretanje vozila javnog prijevoza bilježe se, kako dodaju, ogromne gužve u saobraćaju.

Na trasi od Muzeja do Skenderije, a u vrijeme odlaska na posao ili školu dolazi do potpune blokade kretanja naših autobusa.

Zbog svega navedenog, ne našom krivicom, dolazi do poremećaja u održavanju reda vožnje što uzrokuje nervozu i nezadovoljstvo putnika”, istakli su.

S obzirom na značaj javnog prijevoza iz Centrotransa su apelovali na nadležne organe da poduzmu hitne mjere kako bi se omogućilo njegovo nesmetano odvijanje.

Naše cijenjene putnike molimo za razumijevanje te ih uvjeravamo da činimo sve što je do nas kako bismo pružili adekvatnu uslugu”, poručili su iz Centrotransa.