Denis Bećirović: “Pozivam građane da se masovno uključe u humanitarnu akciju”

“Pozivam građane Bosne i Hercegovine da se masovno uključe u humanitarnu akciju za pomoć Turskoj i Siriji, pošaljimo im poruku da nisu sami”, rekao je član Predsjedništva BiH Denis Bećirović u emisiji Teleton.

Inače, ova emisija je posvećena prikupljanju pomoći za žrtve razornih zemljotresa koji su početkom februara pogodili Tursku i Siriju.

On je ovom prilikom iskazao poštovanje prema BHRT-u i Udruženju Pomozi.ba na sprovedenoj aktivnosti humanitarnog karaktera.

Mi svi u BiH želimo da iskažemo potpunu solidarnost sa bratskim narodom Turske i Sirije, da osjećamo solidarnost sa onima koji pate i jako je važno pomoći prijateljima kada im je najteže”, rekao je Bećirović.

On je podsjetio da je Turska bila među prvim zemljama koja je pritekla u pomoć Bosni i Hercegovini kada su je 2014. godine pogodile velike poplave.

Želimo na ovaj način makar malo da se odužimo prijateljima. Moram reći da je i ukupna aktivnost svih građana BiH pokazala da državljani BiH imaju jedno veliko srce. Ponosan sam na ljude u našoj zemlji”, naglasio je Bećirović.

BHRT i Pomozi.ba večeras u zajedničkoj akciji na pozive gledatelja doniraju pomoć za građane Sirije i Turske pogođene razornim zemljotresima.

Na humanitarne telefone javljaju se poznate ličnosti iz javnog života BiH.

Svi koji žele donirati 2 KM mogu nazvati na ovaj broj 17006.